Matrassen 140x210 cm

1 - 13 van 13 producten
 
1 - 13 van 13 producten

Matras 140x210 cm

Goed slapen doe je op een matras dat voor jou geschikt is. Het is daarbij erg belangrijk dat je voor de meest comfortabele variant gaat, zo ook bij een matras met de maat 140x210 cm. Deze afmeting is perfect voor een twijfelaar bed. Twijfelaars zie je meestal in slaapkamers met een beperkte ruimte, zoals studentenkamers of kleinere appartementen. Ook koppels die graag dicht op elkaar slapen hebben vaak een twijfelaar. Een goed matras van 140x210 cm is dan onmisbaar. Hieronder lees je waar zo’n matras aan moet voldoen en welke soorten er zijn. Want met een matras van 140x210 cm van Slaaploods ben je simpelweg uitgeslapen de beste.

Het type matras

Ons assortiment matrassen bestaat grofweg uit twee verschillende groepen: volledig schuim en pocketvering matrassen. Onze schuim matrassen bestaan uit volledig HR45 koudschuim en de pocketvering matrassen zijn in diverse varianten leverbaar. Maar wat is het verschil? Bij een matras met veren wordt het gewicht van je lichaam verdeeld door zeven comfortzones in het matras. Schuim heeft maar één comfortzone, maar vormt zich wel naar het lichaam. Tot slot is er ook nog het latex matras. Dit matras is antiallergisch, maar is een stuk minder ventilerend. Welke van deze soorten de betere is, is volledig afhankelijk van jouw voorkeuren. Maar we kunnen je wel adviseren natuurlijk.

Welk matras moet ik kiezen?

Er zijn dus verschillende soorten materiaal waar je matras uit kan bestaan. Houd bij de aanschaf altijd rekening met de volgende punten. Dit helpt bij het maken van de juiste keuzes voor jouw matras:

  • Bepaal wat je slaaphouding is. Slaap je veel op je zij, buik of rug?
  • Als je veel op je zij slaapt is het aan te raden een pocketvering matras aan te schaffen. Pocketvering heeft zeven comfortzones die het lichaam op alle punten ondersteuning biedt.
  • Als je op je buik slaapt, raden we een harder matras aan. Slapen op je buik is minder goed voor je rug. Een hard matras helpt daarom om je rug recht te houden. Zowel pocketvering of koudschuim zijn geschikt.
  • Slaap je op je rug? Dan kun je beide types kiezen. Dit is de beste slaaphouding.
  • Indien je het snel warm hebt, is het af te raden om traagschuim te kiezen. Dit reageert namelijk op warmte en zal dus ook door jouw lichaamswarmte opwarmen. Ook als je veel draait is dit type minder geschikt. Je zakt er namelijk een beetje in weg. Echter vormt traagschuim zich wel naar je lichaam, dus voor mensen die graag ergonomisch willen slapen is dit een goed type matras.

Jouw favoriete matras gevonden? Bestel hem online!

Heb je je favoriete matras gevonden? Top! Dan kun je hem vandaag nog via onze webshop bestellen. Als je liever aanvullend advies wil, is het aan te raden om onze winkel in Breda te bezoeken. Neem bij vragen altijd even contact op via onze contactpagina. Wij staan graag voor je klaar met advies en tips.