Matrassen 160x210 cm

Matrassen 160x210 cm

Een matras van 160x210 centimeter is lekker op lengte. Zo geniet je van een heerlijke nachtrust op dit extra lange matras. Dit lange matras heb je binnen twee weken in huis, dus lig je snel op een lekker nieuw matras. Een pocketvering matras heeft als voordeel dat dit matras zeven comfortzones heeft. Hierdoor geeft het optimale ondersteuning op de juiste plekken van het lichaam. Maak hier je keuze of vraag ons om advies!

Lees meer
1 - 10 van 10 producten
 
1 - 10 van 10 producten

Bij het kopen van een tweepersoonsbed kun je ervoor kiezen om twee losse matrassen te gebruiken. Toch vinden veel mensen het prettig om één groot matras te hebben. Zo hoef je jezelf niet te ergeren aan de gleuf in het midden. Een 160 x 210 cm matras is hiervoor een goede optie. De collectie matrassen van 160 x 210 is hierboven te zien. Bij ons heb je de keuze uit diverse materialen en veringen, zoals pocketvering of koudschuim.

Een matras 160 x 210 cm

Matrassen van 160x210 cm zijn tegenwoordig steeds gangbaarder. Jaren geleden was dit niet zo. Voorheen was een matras vaak maar 200 cm lang. Vandaag de dag worden mensen steeds langer en daar passen leveranciers hun matrassen op aan. Om deze reden komt de maat matras 160 x 210 steeds meer voor. De breedtemaat van 160 cm was sowieso al gangbaar, toch biedt een matras van 160 x 210 net wat meer ruimte in de lengte. Dit is prettig als je lang bent of simpelweg gewoon graag meer ruimte hebt in bed.

Pocketvering of koudschuim matras

Heb je er al over nagedacht of je een koudschuim of pocketvering matras van 160 x 210 cm wilt? Het grootste voordeel van een koudschuim matras is dat er geen staal in verwerkt zit. Het gehele matras bestaat uit schuim. Daarentegen heeft dit type matras slechts één comfortzone. Een matras met pocketvering heeft maar liefst zeven comfortzones. Hiermee wordt het gehele lichaam op de juiste manier ondersteund. Vooral voor zijslapers is dit prettig. De heupen en schouders kunnen in zo’n matras namelijk gemakkelijk wegzakken in de vering. De keuze voor koudschuim of pocketvering hangt af van je gewicht, houding en persoonlijke wensen.

De juiste afdeklaag

Bovenop de pocketvering hoort een afdeklaag. Hierbij heb je keuze uit drie verschillende varianten: koudschuim, traagschuim of latex. Een van de belangrijkste kenmerken van koudschuim is dat het soepel met lichaam mee veert, bij elke beweging. Net als latex geeft koudschuim een goede ondersteuning aan het gehele lichaam. Traagschuim daareentegen veert pas mee met je lichaam wanneer het matras wordt verwarmd door jouw lichaamswarmte. Op deze manier wordt het matras perfect naar jouw lichaam gevormd, echter duurt het wel wat langer doordat het matras reageert op lichaamswarmte.

Jouw ideale matras

Wil je weten welk matras van 160 x 210 cm het beste bij jou past? Kom langs in onze showroom en neem gerust de tijd om verschillende matrassen uit te proberen. Ben je jouw ideale matras al tegengekomen op de website? In dat geval kun je jouw matras direct online bestellen.