Matrassen 90x200 cm

Matrassen 90x200 cm

Een matras van 90x200 cm is het meest voorkomende matras qua afmeting. Dit komt omdat de meeste tweepersoons bedden de maat 180 centimeter breed hebben. Dan gebruik je twee matrassen van 90x200 centimeter. Hieronder vind je onze 90x200 matrassen, waarbij je de keuze hebt uit verschillende veringen en/of materialen. Bijvoorbeeld pocketvering met koudschuim, traagschuim of latex toplagen. Proefliggen in onze showroom in Breda kan natuurlijk altijd!

Lees meer
1 - 10 van 10 producten
 
1 - 10 van 10 producten

Een matras heeft veel invloed op de slaapkwaliteit. Toch is er niet één matras dat voor iedereen perfect is. Het ideale matras is voor iedereen anders. Een matras van 90 x 200 cm is de meest gekozen afmeting voor matrassen. Deze matrassen zijn namelijk te gebruiken voor zowel een eenpersoonsbed als een tweepersoonsbed. Dit maakt een 90 x 200 cm een makkelijke afmeting. Op deze pagina vind je onze collectie 90 x 200 matrassen. Net als bij al onze matrassen heb je de keuze uit verschillende materiaaltypes en veringen, zoals bijvoorbeeld koudschuim en pocketvering.

Voordeel van een matras van 90 x 200 cm

Een bijkomend voordeel is dat je een 90 centimeter breed matras makkelijker draait dan een 180 centimeter breed matras. Ook is een matras van 90 cm de juiste maat voor een bed van 180 x 200. Twee matrassen van 90 x 200 cm passen er namelijk precies in. Het fijne is dat je twee verschillende type matrassen kunt kiezen. Bijvoorbeeld als jij en je partner voorkeur hebben voor verschillende matrassen. Misschien houdt je partner van een hard matras en jij van een medium matras. Met twee losse matrassen kies je gewoon het beste matras en de hardheid die bij jou past.

Type matras en soort afdeklaag

Bij de aankoop van een 90 x 200 matras heb je de keuze uit koudschuim of pocketvering. Wat je kiest is natuurlijk heel persoonlijk. Een koudschuim matras heeft het voordeel dat het volledig van schuim is. Er is namelijk geen staal in verwerkt. Het nadeel van een koudschuim matras is dat deze maar één comfortzone heeft. Onze pocketvering matrassen hebben daarentegen maar liefst 7 comfortzones. Op deze manier wordt je lichaam op elke plek goed ondersteund. Vooral voor zijslapers is dit aangenaam, zodat de heupen en schouders iets verder wegzakken in het matras. De keuze tussen koudschuim of pocketvering is afhankelijk van je slaaphouding, gewicht en persoonlijke wensen. Wanneer je kiest voor pocketvering, komt er nog een afdeklaag boven en onder de pocketvering. Je kiest voor traagschuim, koudschuim of latex. Je vraagt je misschien af: ‘wat is de beste optie?’. Ook dit is persoonlijk. Koudschuim veert bijvoorbeeld heel soepel mee met het lichaam. Hetzelfde geldt voor latex. Een traagschuim matras vormt daarentegen pas met je lichaam mee als het materiaal door jouw lichaamswarmte wordt verwarmd. Het is maar net wat je fijn vindt!

Advies of hulp nodig van onze experts?

Vind je het lastig om een keuze te maken? Dat begrijpen we. Een matras uitkiezen is ook heel persoonlijk. Je bent van harte welkom in onze showroom om verschillende matrassen van 90 x 200 uit te proberen. Heb je het juiste matras al in de webshop gevonden? Bestel het matras dan gemakkelijk online.