Matrassen

Matrassen

Het matras is het belangrijkste onderdeel van je bed. Dit zorgt er namelijk voor dat je lichaam op de juiste manier ondersteunt wordt. Grote kans dat je geen idee hebt op welk matras je slaapt en welk matras het beste bij je lichaam past. Dat is wel erg belangrijk! Slapen heeft een grote invloed op onze gezondheid en een goed matras draagt bij aan een goede nachtrust. Bij Slaaploods bieden we verschillende matrassen aan en voorzien we jou graag van persoonlijk advies. Gebruik ook onze matraswijzer om jouw beste matras te kiezen.

1 - 3 van 3 producten
 
1 - 3 van 3 producten

Een matras is belangrijk voor je gezondheid

We slapen ongeveer een derde van ons leven en dat hebben we ook nodig om elke dag weer energiek en fit op te staan. Na een dag vol inspanningen moet je lichaam zich kunnen herstellen. Een goed matras zorgt ervoor dat je lichaam zo ontspannen mogelijk ligt, waardoor het in alle rust de informatie van die dag kan verwerken en zich weer op kan laden. Daarom heb je natuurlijk een matras van kwaliteit nodig. Een slecht matras zorgt voor slapeloze nachten en klachten in de rug en nek. Het matras is als het ware een investering in ons lichaam en in onze gezondheid.

Waar moet een goed matras aan voldoen?

Bij het kopen van een nieuw matras moet je met een aantal dingen rekening houden. Gewicht en lengte zijn bijvoorbeeld twee dingen die een rol spelen bij het kiezen van het juiste matras. Draai je veel in bed, heb je het snel warm of juist koud of transpireer je veel? Dat zijn ook dingen waar je rekening mee moet houden. Ventilatie is dan ook een belangrijk aspect, terwijl je het waarschijnlijk het meest belangrijk vindt dat het comfortabel ligt. Het is belangrijk dat een matras in ieder geval 20 centimeter langer is dan je lichaam. Je begrijpt ook dat een wat zwaarder persoon een wat harder matras nodig heeft dan een heel licht persoon.

Heb je het altijd erg warm in bed? Dan heb je een matras nodig dat goed ventileert. Heb je het juist erg koud, dan moet je kiezen voor een matras dat de warmte vasthoudt. Verder is het verstandig om rekening te houden met eventuele allergieën. Het is mogelijk dat je allergisch bent voor een bepaald materiaal. Je begrijpt dat een matras dus erg persoonlijk is. Er bestaat ook niet zoiets als het beste matras. Dat is namelijk voor iedereen anders. Een goed matras biedt in ieder geval een optimale ondersteuning voor je lichaam en voldoet aan al je wensen. Ligcomfort ontstaat natuurlijk niet alleen door het matras, al helpt het wel om voor een matras met verschillende comfortzones te kiezen. Dekbedden, hoofdkussens en bedbodems dragen namelijk ook voor een groot deel bij aan het ligcomfort! Denk daarnaast ook aan verschillende accessoires en andere mooie producten om je slaapkamer compleet te maken.

Verschillende soorten matrassen

Om de keuze nog iets moeilijker te maken, zijn er veel verschillende soorten matrassen. Ieder mens en ieders wensen zijn anders, daarom is de keuze zo groot. Van polyether en pocketvering matrassen tot en met koudschuim en traagschuim matrassen. Elk matras heeft zijn eigen kenmerken. Wij bieden meerdere matrassen aan, zodat wij jou optimaal van dienst kunnen zijn. Houd bij de keuze van je matras rekening met je voorkeur voor een hard of zacht matras en met je slaaphouding, lengte en gewicht.

Polyether matras

Het polyether matras heeft een lange levensduur en is ideaal voor mensen die allergisch zijn. Het materiaal is namelijk anti-allergisch. Het is een relatief goedkoop matras. Dit matras heeft een gesloten structuur en dat betekent dat deze weinig warmte doorlaat. Voor mensen die het snel koud hebben, is dit dus perfect. Het polyether matras geeft niet voor iedereen de juiste ondersteuning en is daarom het meest geschikt voor kinderen en volwassenen tot 80 kilo. Hier vind je alle polyether matrassen.

Pocketvering matras

Het pocketvering matras is gevuld met veren die in zakjes zijn verpakt. Daar heeft dit matras zijn naam dan ook aan te danken. Hoe meer van deze zakjes op een vierkante meter, hoe beter de ondersteuning is. Het grote voordeel van dit matras is dat het bestaat uit verschillende zones. Die zones zorgen ervoor dat alle lichaamsdelen op de juiste manier worden ondersteund. Daarnaast ventileert dit matras goed en gaat het lang mee. Het is wel belangrijk dit matras om de zoveel tijd om te draaien. Zo behoud je de optimale ondersteuning. Hier vind je alle pocketvering matrassen.

Koudschuim matras

Zoals de naam al doet vermoeden, is het koudschuim matras ideaal voor mensen die het snel warm hebben. Dit komt doordat dit matras een open celstructuur heeft. Deze structuur ventileert goed en absorbeert vocht erg goed. Voor mensen die het altijd koud hebben, is dit dus geen aanrader. Het is een stevig matras en biedt een goede ondersteuning. Tegelijkertijd is het een veerkrachtig matras. Bij een koudschuim matras komt kuilvorming niet voor. Een matras dat ook geschikt is voor mensen die wat zwaarder zijn. Bekijk al onze koudschuim matrassen.

Traagschuim matras

Ga je op dit matras liggen dan wordt het traagschuim warm en vormt het zich naar je lichaam. Dat betekent dat het inzakt op de plekken waar het nodig is en tegelijkertijd ook tegendruk geeft. Dit zorgt ervoor dat je lichaamsgewicht goed verdeeld wordt. Deze matrassen gaan 10 tot 15 jaar mee. Het traagschuim matras is ideaal voor mensen die gevoelige spieren of gewrichten hebben, de druk op je lichaam is namelijk minimaal. Verder is dit een perfect matras als je het snel koud hebt. Hier vind je al onze traagschuim matrassen.

Latex matras

Een flexibel en rekbaar matras, dat is het latex matras. Het matras beschikt over een goede veerkracht en zorgt voor een goede drukverlaging. Met dit matras zat je een hoog comfort ervaren. Een ander voordeel is dat latex geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor allerlei materialen. Latex is namelijk anti-allergisch. Latex is niet heel ventilerend, maar houdt juist de lichaamswarmte vast. Dit matras is dan ook uitsluitend geschikt voor mensen die het altijd koud hebben. Hier vind je onze latex matrassen.

Bonellvering matras

Het bonellvering matras bestaat uit staaldraad veringen. Deze veren zijn met elkaar verbonden en hoe meer veren per vierkante meter hoe beter je lichaamsgewicht wordt verdeeld. Hoe dikker de veren, hoe steviger het matras. Het aantal slagen van de veer is van invloed op hoe soepel het matras is. Hebben de veren veel slagen, dan is het matras soepeler. Het matras kent een lange levensduur en ventileert goed. Het matras past alleen niet op een verstelbare bodem. Bekijk alle bonellvering matrassen.

Lange matrassen

Ben je op zoek naar een (extra) lang matras? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij leveren namelijk ook de lengtematen 210 en 220 centimeter binnen 2 weken. Bekijk hier onze extra lange matrassen.

Alles wat je moet weten over onze matrassen

Hoe lang gaat een matras mee?
Het is ontzettend belangrijk om een matras op tijd te vervangen. Meestal gaat een matras 8 – 12 jaar mee, natuurlijk afhankelijk van het gebruik. Hoewel dit de standaard is, weten we dat dit in de praktijk minder vaak gebeurt dan eigenlijk hoort. Door je matras tijdig te vervangen blijf je altijd de juiste ondersteuning houden. Bovendien is het vervangen van je matras beter voor de hygiëne. De levensduur van je matras wordt bepaald door een reeks factoren. Denk aan de kwaliteit van het matras, de hoeveelheid vocht die je ’s nachts verliest en het lichaamsgewicht. Hoe meer je transpireert tijdens de slaap, hoe eerder je matras toe is aan vervanging. Dit geldt ook voor een zwaarder lichaamsgewicht.

Daarnaast moet je je matras natuurlijk ook onderhouden. Een goede molton en goede hoeslakens beschermen je matras, maar laat je bed ook dagelijks luchten. Leg je dekbed open, zet een raam open en laat de boel lekker luchten.
Daarnaast is draaien van het matras zeer belangrijk! Onze matrassen hebben geen hoofd- of voetenkant, en geen boven- of onderkant. Draai dus elke maand een andere kant op, zodat je de levensduur van het matras verlengt.

Welk matras past bij mij?
Zoals hierboven uitgelegd, zijn er diverse soorten matrassen. Ieder heeft zijn eigen kenmerken die beter of minder aansluiten op jouw wensen. Om erachter te komen welk matras bij jou past moet je achterhalen wat voor jou van toepassing is. De volgende vragen kun je jezelf stellen bij het vinden van het beste matras voor jou:

  • Welke slaaphouding omschrijft jou het meest? Buikslaper, rugslaper of zijslaper?
  • Wat is je geslacht en lichaamsgewicht?
  • Heb je het eerder warm of koud tijdens de nachtrust?
  • En transpireer je veel of weinig tijdens je slaap?
  • Heb je last van klachten in rug, schouders, nek of heupen?

Wanneer je deze vragen hebt beantwoord krijg je een beter beeld van jouw slaapgedrag en persoonlijke voorkeuren. Aan de hand van de uitkomsten kun je het matras kiezen die bij jou past.

Een buikslaper moet eigenlijk zo hard mogelijk liggen, ongeacht het lichaamsgewicht. Zo voorkom je namelijk dat je wegzakt en een holle rug trekt.
Een zijslaper is over het algemeen het meeste gebaat bij een matras met pocketvering, door de comfortzones die hierin verwerkt zitten. Deze zones zorgen ervoor dat ook de schouders en heupen een juiste ondersteuning krijgen.
Slaap je op je rug, dan speelt de persoonlijke voorkeur een grote rol. Je moet er wel op letten dat de onderrug ook voldoende ondersteund wordt.
Twijfel je over je keuze? Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op. Onze slaapspecialisten nemen samen met jou al je wensen door en helpen je bij het maken van de beste beslissing.

Welk matras kiezen bij rugklachten?
Het ‘beste’ matras tegen rugklachten bestaat niet. Wel zijn er bepaalde matrassen die je rug beter kunnen ondersteunen dan anderen. We raden matrassen met schuim eerder aan, omdat deze perfect naar je lichaam kunnen vormen. Zo bieden ze optimaal comfort én de nodige support. Een matras met vering kan soms té hard of té zacht aanvoelen, wat niet bevorderlijk is voor de pijn. Uiteraard bestaan er ook ergonomische matrassen. Deze zijn speciaal ontworpen voor mensen die gauw last krijgen van rugklachten. We adviseren je graag over geschikte matrassen bij rugpijn.

Wanneer een matras vervangen?
Een matras is tussen de 5 en 10 jaar toe aan vervanging. Dit heeft te maken met de verminderde ondersteuning die het matras dan biedt en het onhygiënische aspect. Ook het lichaamsgewicht speelt hierbij een rol. Iemand met een zwaarder gewicht oefent meer druk uit op het matras wat het matras harder doet slijten. We verliezen tijdens de slaap ongemerkt flink wat vocht, omdat we transpireren. Het vocht trekt als het ware in het matras door de jaren heen, waardoor deze minder hygiënisch en schoon blijft. Dit is een natuurlijk proces waar je niks aan kunt doen, maar wel rekening mee moet houden. Een versleten matras kan namelijk pijnklachten veroorzaken. Vervang daarom het matras om de 5 tot maximaal 10 jaar.

Hoe lang moet een matras luchten?
Om nare geurtjes en lichaamsvocht te maskeren en je matras op te frissen, kan je deze regelmatig luchten in een goed geventileerde ruimte. Voor optimale hygiëne kun je zelfs dagelijks je matras laten luchten door met het beddengoed te slaan en niet meteen na het opstaan het bed op te dekken. Hierdoor kan je matras nog even ventileren en kan vocht niet diep in het matras trekken. Bij een nieuw matras is het van belang om deze ook goed te laten luchten. Een nieuw matras brengt vaak een geurtje mee die verdwijnt wanneer je het matras voor minstens 72 uur laat luchten, zonder dat je deze opdekt.

Kom proefliggen in onze winkel in Breda

Bij Slaaploods hebben we altijd het juiste matras voor je, in alle afmetingen. Natuurlijk de standaard afmetingen als 80x200 cm, 90x200 cm, 160x200 cm of 180x200 cm. Maar ook bijzondere afmetingen als 140x220 cm, 80x190, 160x220 of 80x220 cm. Je bestelt deze makkelijk en snel online. Weet je niet goed welk matras je nodig hebt? Dan kun je de matraswijzer gebruiken of telefonisch contact met ons opnemen. Je kunt ook naar onze showroom komen, zodat je kunt proefliggen. Ook heb je hier keuze uit verschillende boxsprings en al onze andere kwalitatief hoogwaardige producten. Bij ons ben je verzekerd van een goede service en topkwaliteit producten.