Boxsprings en huisstofmijt. Gaat dat samen?

Wanneer je een allergie hebt voor huisstofmijt is dat heel vervelend. Je weet als geen ander hoe vaak je alles in huis moet reinigen en hoe je je best moet doen om materialen van stof te vermijden. Om die reden denken mensen vaak dat boxsprings en huisstofmijt allergie niet samengaan. Erg zonde, want niets is minder waar! In het geval van een allergie voor huisstofmijt is een nog altijd ruime keuze in boxsprings die geschikt zijn. En laten we eerlijk zijn: boxsprings behoren tot de meest comfortabele bedden met een luxe uitstraling.

Dat willen we jou natuurlijk niet ontnemen, dus ook wanneer je een huisstofmijtallergie hebt kan je gerust een boxspring komen uitzoeken! Wij geven graag advies over welke modellen wel en niet geschikt zijn.

Wat is huisstofmijt?

Allereerst de minder smakelijke kant van het verhaal; wat is huisstofmijt eigenlijk?

Denk je aan je bed dan denk je aan een plek waar je volledig tot rust komt. Een oase waar je heerlijk weg kunt dromen en kunt opladen voor een nieuwe, drukke dag. Als dit is wat je voor ogen hebt, heb je er vast nooit bij stil gestaan dat jouw bed ook anders gezien kan worden, namelijk als voederplaats. Dan hebben we het natuurlijk niet over de hond of je kat maar over ongenode gasten, namelijk huisstofmijt. Of je het leuk vindt of niet, je bed zit er vol mee en lekker eten doen ze ook in jouw bed. Waarschijnlijk ben je inmiddels wel begonnen met hier en daar een beetje krabben dus hoogste tijd om je te gaan vertellen wat je kunt doen tegen huisstofmijt in bed.

Huisstofmijten zijn kleine spinachtige blinde beestjes met acht poten. Met het blote oog kan je ze niet zien maar als je ze stevig uitvergroot, schrik je toch wel even. Zeker als je je beseft dat ze met een waar leger van twee miljoen door je huis paraderen. Ze voelen zich helemaal in hun nopjes in een vochtige, warme omgeving. Het beddengoed is de meest ideale leef plek voor huisstofmijten. Het is er lekker vochtig (aangezien een gemiddeld mens zo’n liter vocht per nacht verliest), donker, lekker warm en er komt elke dag een nieuwe aanvoer van eten, namelijk huidschilfers. Een waar paradijs voor deze beestjes!

Geen of minder huisstofmijt in je bed? Dat kan!

Inmiddels ben je vast al aan het gruwelen maar wees gerust, we hebben genoeg tips om de mijten uit je bed te krijgen! Om te beginnen is het zaak om veel en vaak te stofzuigen. Zeker niet de leukste klus maar wel effectief in de bestrijding van huisstofmijt. Stop een nieuwe schone zak in stofzuiger en je kunt aan de slag. Zuig niet alleen de grond, hoeken en gaten van je slaapkamer maar ook je matras. Hiermee neem je zo veel mogelijk voeding van de mijten weg.

Andere tips tegen huisstofmijt in je bed

  1. Laat je slaapkamer iedere dag luchten; zomer of winter, het maakt niet uit welk jaargetijde het is, laat je slaapkamer luchten. Zoals aangegeven verliezen we ongeveer een liter vocht per nacht en vocht is de ideale broedplaats voor huisstofmijt in je bed. Sla je dekbed open want het vocht moet ergens naar toe en laat je slaapkamer minimaal een uur luchten/drogen.
  2. Gebruik onze anti-allergie hoezen; ontworpen om huisstofmijt tegen te gaan. Zeker de hoezen met Bamboo zijn van hoge kwaliteit en voelen heerlijk aan!
  3. Regelmatig wassen; was regelmatig je beddengoed en kussens. Bij voorkeur op 60 graden of meer. Dit helpt om de huisstofmijt te doden.
  4. Stop je beddengoed in de vriezer; mijten houden niet van kou, dus doe bijvoorbeeld je kussens en dekbed af en toe even in de vriezer!
  5. Overige delen van je slaapkamer aanpassen; hang bij voorkeur geen gordijnen op en leg geen vloerkleed op de grond. Daarnaast is parket, tegels of laminaat ook makkelijk schoon te maken om te voorkomen dat stof zich ophoopt.

Kom naar onze winkel in Breda

Voor tips bij het uitzoeken van een boxspring kan je altijd bij ons terecht. Wij geven graag advies over de beste keuzes voor jouw situatie. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen jou graag bij de zoektocht naar een uiterst goede nachtrust met kwalitatieve producten!

Ons telefoonnummer: 076 – 889 04 36

Adres van onze winkel: Nikkelstraat 10, Breda

Meer blog artikelen

Tips voor het vervangen van de bekleding van je boxspring

Tips voor het vervangen van de bekleding van je boxspring

Voorzie je bed of boxspring snel van een nieuwe kleur met onze hoezen. Hoe? Lees dan snel dit blog met meer informatie over deze producten.

Lees meer
Wat is de beste slaaphouding?

Wat is de beste slaaphouding?

Iedereen is anders en daarom heeft iedereen een andere slaaphouding. Misschien denk je er niet zo over na als je naar bed gaat, maar de ene slaaphouding is wel degelijk beter dan de andere. Maar wat is de beste slaaphouding? En hoe kun je jouw slaaphouding veranderen of verbeteren? Zegt je slaaphouding ook iets over jou, of over je relatie? Wij van Slaaploods.nl vertellen je er graag meer over!

Lees meer