Kan ik een boxspring zonder matras kopen?

Een goed bed bestaat uit een ledikant of boxspring met daarop een matras. Maar wat als je niet direct een matras nodig hebt? Of als je je huidige ledikant wil vervangen door een boxspring? In dat geval ben je bij ons op de goede plek. In onze collectie tref je diverse boxsprings aan die allemaal met of zonder bijpassend matras te koop zijn. Je vindt ze in allerlei gangbare maten, zoals 160x200 cm, 180x200 of zelfs 180x220 cm.

Een boxspring zonder matras

De reden om voor een boxspring zonder matras te kiezen verschilt. In principe koop je alleen het onderstel van je bed, dus de bak of ‘box’ met daarin de vering. We zien dat mensen verschillende redenen hebben om voor deze optie te kiezen: het huidige matras is nog in een prima staat of het kan zijn dat je je matras al ergens anders hebt gekocht.

Boxspring Bern - zonder matrassen

Groot assortiment boxsprings

De boxspring is populair en heeft in veel slaapkamers het klassieke ledikant verdrongen. Niet zo gek, want een goede boxspring biedt een prettig comfort en ondersteuning tijdens de slaap. Veel mensen zweren dan ook bij een boxspring. Toch is het belangrijk om te weten dat alleen een boxspring je bed niet compleet maakt. Met name het matras, inclusief matrastopper, zijn belangrijke factoren die maken of een bed ‘lekker ligt’ of niet. Kies dus nooit zomaar een boxspring zonder de juiste kennis van het matras! Of een matras lekker ligt is een kwestie van gewicht, slaaphouding én persoonlijke voorkeur.

Een bijpassend matras kopen

Wil je een matras van Slaaploods met jouw boxspring combineren? Dat is zeker mogelijk. Zoals we hierboven al schreven is het belangrijk om je nieuwe matras dan wel even uit te proberen. Een kleine checklist:

Slaaphouding: Je slaaphouding zegt veel over het juiste soort matras. Slaap je op je buik of juist op je rug of zij? Iedereen heeft een andere slaaphouding. Zo hebben buikslapers baat bij een harder matras, terwijl je als zijslaper beter slaapt op een matras waarop je wat meer wegzakt.

houding ruggengraat op een matras

Ondersteuning: Welke ondersteuning biedt het matras aan je lichaam? Je gewicht in combinatie met je slaaphouding zijn daarbij doorslaggevend.

Juiste afmetingen: Houd altijd de juiste afmetingen in je achterhoofd bij het kopen van een matras. Niemand slaapt prettig op een te klein matras of juist een te grote variant die over de hoeken van je bed hangt. De juiste maat is essentieel! We gebruiken als stelregel dat een matras 20 centimeter langer is dan je lichaamslengte.

Daarnaast is het type matras ook erg belangrijk. Slaap je prettiger op matras met veren of zweer je juist bij een schuimmatras van koudschuim of traagschuim. In ieder geval is het altijd een persoonlijke keuze en overweging die je maakt. Probeer een matras dus altijd even uit in de winkel. Wij geven je graag passend advies!

Slaaploods: alles voor je slaapkamer!

Wat voor type matras, boxspring of topper je ook zoekt, bij ons slaag je altijd voor een goede nachtrust. Kom langs in onze showroom in Breda of bekijk het online assortiment.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via het online contactformulier, chatvenster of bel met het nummer dat je op onze website vindt. Zoek je nog advies? Ook dan helpen we je graag. Samen met jou kijken we naar je wensen voor jouw slaapcomfort.

Meer blog artikelen

Vacature: Logistiek Magazijn Medewerker

Vacature: Logistiek Magazijn Medewerker

Word jij onze nieuwe logistiek magazijn medewerker in Breda? Reageer dan snel op deze vacature!

Lees meer
Wat kan ik doen tegen huisstofmijt in bed?

Wat kan ik doen tegen huisstofmijt in bed?

Of je het leuk vindt of niet, je bed zit vol met huisstofmijt. Waarschijnlijk ben je inmiddels wel begonnen met hier en daar een beetje krabben dus hoogste tijd om je te gaan vertellen wat je kunt doen tegen huisstofmijt in bed.

Lees meer