Samen comfortabel slapen in een tweepersoonsbed

We spreken er niet graag over, maar het zal je verbazen hoeveel stellen moeite hebben samen comfortabel te slapen in een tweepersoonsbed. Hoewel het allemaal heel romantisch en fijn klinkt, kan samen slapen voor veel mensen zelfs een regelrechte anticlimax worden. Wat de redenen hiervan zijn en wat je eraan kunt doen om samen lekker comfortabel te slapen vertellen we je in dit blog.

Samen slapen op een twijfelaar

Veel mensen staan er niet bij stil (of verdiepen zich er niet in als ze een bed gaan kopen) hoeveel ruimte ze nodig hebben om comfortabel te slapen. Slaap je nu alleen op een twijfelaar of 140 cm breed bed? Ga dan voor jezelf na in welke houding je slaapt om zo te bepalen of er genoeg ruimte is voor een tweede persoon. Als je van wat meer persoonlijke ruimte houdt of ruim slaapt, is het handiger om een tweepersoons boxspring aan te schaffen en daar samen comfortabel op te slapen.

Samen comfortabel slapen onder één dekbed?

Voor sommige mensen is samen slapen onder één dekbed verschrikkelijk. Het klinkt leuk en knus, maar voor veel mensen is het irritant en is slapen onder twee dekbedden misschien veel fijner. Zo heb je geen last van de ander als deze zich eens even heerlijk in de deken nestelt en hoef je geen gevechten meer te voeren als de ander in zijn of haar slaap er weer met de deken vandoor is gegaan en jij in de kou ligt…

Vaak hebben beide partners ook andere behoeftes qua warmte of ventilatie. Zo kan het zo maar gebeuren dat jij een echte koukleum bent en het liefste onder een zo dik mogelijk dekbed slaap terwijl je partner het ’s nachts snel warm heeft. Ook hier zijn twee verschillende dekbedden de oplossing. Zo kan ieder voorzien in zijn of haar behoeften en kun je samen comfortabel slapen in een tweepersoonsbed.

Verschillende matrassen zijn een uitkomst

Ook het gebruik van twee verschillende matrassen kan een uitkomst zijn om comfortabel te kunnen slapen. Slaap je samen in een tweepersoonsbed wil dat helemaal niet zeggen dat je één matras erin moet leggen. Integendeel, veel mensen hebben hele andere behoeften dan hun partner. Zo ligt de één beter op een hard matras en heeft de ander voldoende ondersteuning met een medium matras. Door twee verschillende matrassen in het tweepersoonsbed te leggen, met een tweepersoons topper er bovenop, creëer je voor beide partners het bed waar ze naar verlangen zonder die irritante spleet in het midden. Zo kun je samen heerlijk comfortabel slapen in een tweepersoonsbed. Natuurlijk is dit afhankelijk van lichaamsgewicht in combinatie met de favoriete slaaphouding!

Meer blog artikelen

Boxsprings en huisstofmijt. Gaat dat samen?

Boxsprings en huisstofmijt. Gaat dat samen?

Men denkt vaak dat boxsprings en huisstofmijt allergieën niet samen gaan. Maar niets is minder waar! Wij leggen uit hoe jij met jouw allergie toch op een boxspring kan slapen.

Lees meer
Tips voor het vervangen van de bekleding van je boxspring

Tips voor het vervangen van de bekleding van je boxspring

Voorzie je bed of boxspring snel van een nieuwe kleur met onze hoezen. Hoe? Lees dan snel dit blog met meer informatie over deze producten.

Lees meer