Wat is de beste topper voor op bed?

Tegenwoordig slaapt vrijwel iedereen op een matras topper. Dit comfortproduct zorgt voor extra fijne nachtrust en vormt een laag tussen het lichaam en de matras, waardoor de matras niet gauw vuil wordt. Maar met het bestaan van zo’n product wordt gelijk een nieuwe vraag de wereld ingewerkt: wat is de beste topper? We duiken vandaag de diepte in en geven antwoord op deze vraag.

Wat is een topper?

Allereerst: wat is precies een topper? Een topper kan worden gezien als een extra matras waar op geslapen wordt. Het belangrijkste verschil tussen een topper en een matras is het feit dat een topper puur en alleen voor toegevoegd comfort dient. Het biedt geen vorm van steun, stevigheid of houdingscorrectie. Deze eigenschappen zijn dus belangrijk om in een matras te zoeken.

Verschillende soorten toppers

Er bestaan veel verschillende soorten toppers om uit te kiezen. We zetten een aantal belangrijke groepen op een rijtje:

Koudschuim toppers
Een eigenschap van koudschuim is dat het goed ventileert. Het is een relatief stevig materiaal wat ervoor zorgt dat je makkelijk kan draaien in bed. Dankzij de open celstructuur van dit schuim neemt het matras goed vocht op en ademt het prima. Heb je het dus snel warm in bed? Dan is koudschuim wellicht een goede keuze voor jou.

Traagschuim toppers
Traagschuim is een materiaal wat de vorm van je lichaam aanneemt bij warmte, en zijn oude vorm weer aanneemt wanneer het afkoelt. Naarmate je er langer op ligt zak je dus verder weg in dit schuim. Het is niet geschikt voor mensen die slecht kunnen bewegen (omrollen wordt nog moeilijker wanneer je ver wegzakt) en mensen die het snel warm hebben in bed. Een voordeel van dit materiaal is wel dat er geen sprake is van pijnlijke drukpunten: de schouders en heupen zakken dieper weg in het schuim.

Latex toppers
Een latex topper zorgt voornamelijk voor comfort, veerkrachtigheid en duurzaamheid. Het is een stevig materiaal wat zorgt voor ondersteuning, warmte en ventilatie. Latex zorgt voor goede vocht- en luchtafvoer tijdens de nachtrust.

Splittoppers
Wanneer je een elektrisch verstelbaar bed deelt met iemand die liever nog even televisie kijkt terwijl jij gelijk wilt slapen is er de splittopper. Zo kan jouw partner zijn of haar hoofdeinde omhoog zetten om een serie te kijken terwijl jij lekker plat ligt en kan gaan slapen. Binnen deze categorie vallen verschillende materiaalsoorten.

Topper

Wat is de beste topper?

Dus, wat is de beste topper? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: geen. Elke topper is gemaakt van een samenstelling van andere materialen. De keuze is voornamelijk persoonsgebonden, want de ene persoon geeft voorkeur aan een koudschuim topper terwijl de ander liever slaapt op een latex topper. Tevens hangt het af van de kwaliteit van de matras die er onder ligt. Zo kan een traagschuim topper nog zo lekker liggen, in combinatie met een traagschuim matras is dit geen fijne keuze. Traagschuim reageert immers op temperatuur en zakt verder in bij warmte. Wanneer je op een combinatie van een traagschuim matras én traagschuim topper ligt zak je zo ver weg dat je niet meer makkelijk kan omdraaien. Maar heb je te hard matras, dan is een topper een perfecte oplossing om dit af te vlakken. Je dient een combinatie te vinden van materialen die elkaar perfect compenseren.

Er bestaat dus geen beste topper in het algemeen. Enkel een beste topper per situatie en per persoon. Wat de beste topper is voor jou bepaalt je dus eigenlijk zelf. Natuurlijk voorzien wij je graag van slaapadvies!

Meer blog artikelen

Vacature: Logistiek Magazijn Medewerker

Vacature: Logistiek Magazijn Medewerker

Word jij onze nieuwe logistiek magazijn medewerker in Breda? Reageer dan snel op deze vacature!

Lees meer
Wat kan ik doen tegen huisstofmijt in bed?

Wat kan ik doen tegen huisstofmijt in bed?

Of je het leuk vindt of niet, je bed zit vol met huisstofmijt. Waarschijnlijk ben je inmiddels wel begonnen met hier en daar een beetje krabben dus hoogste tijd om je te gaan vertellen wat je kunt doen tegen huisstofmijt in bed.

Lees meer