Wat is koudschuim?

Veel matrassen en toppers zijn gevuld met schuimsoorten. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken en liefhebbers. Een schuimtype die we vandaag gaan uitlichten is koudschuim. Geen zorgen, een matras van koudschuim wil niet zeggen dat je het koud krijgt in bed! Wij leggen uit waar deze schuimsoort zijn naam vandaan heeft en wat de belangrijkste kenmerken zijn.

Wat is koudschuim of HR schuim?

Koudschuim is een type schuim met een schuilnaam. Wanneer je de term High Resilience (HR) schuim op een matras of topper tegen komt wil dat zeggen dat deze is gemaakt van koudschuim. Koudschuim heeft zijn naam verdient aan het feit dat deze niet verhit wordt voor het persen, wat bij de meeste andere gevallen wel het geval is. Het feit dat koudschuim koud wordt geperst resulteert in een open celstructuur die ideaal is voor ventilatie en vochtregulatie. Vooral mensen die het ’s nachts snel warm hebben profiteren van de voordelen van koudschuim.

Kenmerken van koudschuim

Naast het feit dat koudschuim goed ademt en een goede vochtcirculatie verzorgt, zijn er nog meer voordelen aan verbonden. Zo is het materiaal erg veerkrachtig. Je ligt er voor jouw gevoel echt op en zakt er niet te ver in weg. Tevens is de kern echt duurzaam omdat deze matras lang mee gaat (15 tot 20 jaar). Dankzij de vochtregulatie gaan matrassen van koudschuim niet zomaar schimmelen en zijn deze dus bijzonder goed geschikt voor het overnachten in bijvoorbeeld tenten, campers en boten.

Ondersteuning en slaapcomfort

Koudschuim biedt veel ondersteuning en beschikt over een corrigerend vermogen, zodat jouw lichaam altijd correct ondersteund wordt door het matras. Zo wordt je elke ochtend uitgerust en verfrist wakker. Kuilvorming komt niet voor bij dit type schuim, dus zodra jij uit bed stapt neemt het matras zijn originele vlakke vorm weer aan.

Is koudschuim geschikt voor mij?

Dat is lastig te zeggen, want het verschilt per persoon. Het is afhankelijk van je slaappositie, je nachtelijke temperatuurregeling, je lichaamsbouw en simpelweg jouw persoonlijke voorkeur. De ene persoon vindt het heerlijk om op koudschuim te slapen terwijl de ander liever iets wegzakt in een traagschuim afgedekt matras.

Wij stellen voor dat je onze koudschuim matrassen en toppers zelf eens komt testen in onze showroom! Wij voorzien je dan tevens graag van aanvullend advies.

Meer blog artikelen

Boxsprings en huisstofmijt. Gaat dat samen?

Boxsprings en huisstofmijt. Gaat dat samen?

Men denkt vaak dat boxsprings en huisstofmijt allergieën niet samen gaan. Maar niets is minder waar! Wij leggen uit hoe jij met jouw allergie toch op een boxspring kan slapen.

Lees meer
Tips voor het vervangen van de bekleding van je boxspring

Tips voor het vervangen van de bekleding van je boxspring

Voorzie je bed of boxspring snel van een nieuwe kleur met onze hoezen. Hoe? Lees dan snel dit blog met meer informatie over deze producten.

Lees meer