Wat is traagschuim?

Waarom kiezen voor traagschuim?

Traagschuim is een schuim gemaakt van polyurethaan. Dit schuim bestaat uit holle cellen. Omdat de cellen deels open zijn, wordt de lucht in de cellen niet samengeperst als het schuim in elkaar wordt gedrukt. Hierdoor komt het schuim langzaam terug in de oorspronkelijke vorm. Dankzij dit proces past dit schuim zich perfect aan aan je lichaam. Het vermindert drukpunten enorm, zoals de zwaardere delen als de schouders en heupen. Een traagschuim matras of traagschuim topper is dus enorm goed voor je lichaamshouding. Als je bijvoorbeeld rugklachten hebt, is dit een goede oplossing.

Hoe slaapt traagschuim?

Traagschuim is enorm drukverlagend, het lichaamsgewicht wordt verspreid over heel het matras of topper. Een ander voordeel is dat het zich aanpast aan de omgevings- en lichaamstemperatuur. Dit zorgt ervoor dat je verder wegzakt in het matras naarmate je er langer op ligt. De aanpassing aan de temperatuur zorgt ervoor dat het matras plezierig aanvoelt bij verschillende weersomstandigheden. Een nadeel van traagschuim is dat je hierop moeilijker draait en het warm kan aanvoelen. Slapen op traagschuim is wel enorm comfortabel. Toch is het niet goed als je matras volledig uit traagschuim bestaat, traagschuim is namelijk te zacht en biedt niet genoeg ondersteuning. Daarom is het het beste als het schuim op een ondersteunende onderlaag wordt gemonteerd, zoals op koudschuim of op pocketvering. De beste onderlaag die je kunt hebben is koudschuim, dit ademt en biedt erg veel ondersteuning en veerkracht.

traagschuim

Let wel op: traagschuim matrassen of toppers zijn niet geschikt voor mensen die op hun buik slapen! De lendenwervel komt namelijk enorm onder druk te staan als je op je buik slaapt op een traagschuim kern. Dit heeft als gevolg dat omliggende spieren zich de hele nacht moeten inspannen. Op deze manier word je elke dag met een vermoeid gevoel of met rugklachten wakker en dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Hoe wordt traagschuim gemaakt?

Het is interessant om te weten hoe traagschuim wordt gemaakt. Traagschuim kan gegoten of geschuimd geproduceerd worden. Geschuimd traagschuim is duurder om te laten maken, maar is duurzamer en van een iets hogere kwaliteit. Het voelt aan als een soort spons. Gegoten traagschuim voelt juist aan als rubber. Traagschuim matrassen zijn redelijk prijzig, maar als je je bedenkt dat je hier tien tot vijftien jaar mee kunt doen, is dit de investering zeker waard. Er zijn niet alleen matrassen van traagschuim, maar ook toppers en kussens.

NASA schuim

We hebben nog een grappig weetje over traagschuim voor je. Oorspronkelijk is het een materiaal dat voor de ruimtevaart is ontwikkeld om de enorme druk tijdens de lancering over het lichaam van de astronauten te verdelen. Dit is de reden dat traagschuim ook vaak ‘NASA schuim’ wordt genoemd.

Overtuigd van een traagschuim kern? Bekijk dan onze traagschuim producten!

Nog vragen over traagschuim, andere kernen of producten? Neem dan contact met ons op:

  • via de chat rechts onderin. →
  • via een e-mail: info@slaaploods.nl.
  • telefonisch via 076 - 889 04 36.
  • langskomen in onze showroom in Breda!


Meer blog artikelen

Het coronavirus. Hoe gaan wij hier mee om?

Het coronavirus. Hoe gaan wij hier mee om?

Update 24 februari: onze showroom gaat open op afspraak vanaf woensdag 3 maart.

Lees meer
Kan ik een boxspring zonder matras kopen?

Kan ik een boxspring zonder matras kopen?

Een goed bed bestaat uit een ledikant of boxspring met daarop een matras. Maar wat als je niet direct een matras nodig hebt? Of als je je huidige ledikant wil vervangen door een boxspring? In dat geval ben je bij ons op de goede plek! Bijvoorbeeld voor een boxspring zonder matrassen. In dit blog vertellen we je meer over de veelzijdigheid van onze boxsprings én matrassen.

Lees meer