Wat kan ik doen tegen huisstofmijt in bed?

Denk je aan je bed dan denk je aan een plek waar je volledig tot rust komt. Een oase waar je heerlijk weg kunt dromen en kunt opladen voor een nieuwe, drukke dag. Als dit is wat je voor ogen hebt, heb je er vast nooit bij stil gestaan dat jouw bed ook anders gezien kan worden, namelijk als voederplaats. Dan hebben we het natuurlijk niet over de hond of je kat maar over ongenode gasten, namelijk huisstofmijt. Of je het leuk vindt of niet, je bed zit er vol mee en lekker eten doen ze ook in jouw bed. Waarschijnlijk ben je inmiddels wel begonnen met hier en daar een beetje krabben dus hoogste tijd om je te gaan vertellen wat je kunt doen tegen huisstofmijt in bed.

beddengoed-huisstofmijtWat is huisstofmijt?

Huisstofmijten zijn kleine spinachtige blinde beestjes met acht poten. Met het blote oog kan je ze niet zien maar als je ze stevig uitvergroot, schrik je toch wel even. Zeker als je je beseft dat ze met een waar leger van twee miljoen door je huis paraderen. Ze voelen zich helemaal in hun nopjes in een vochtige, warme omgeving. Het beddengoed is de meest ideale leef plek voor huisstofmijten. Het is er lekker vochtig (aangezien een gemiddeld mens zo’n liter vocht per nacht verliest), donker, lekker warm en er komt elke dag een nieuwe aanvoer van eten, namelijk huidschilfers. Een waar paradijs voor deze beestjes!

Geen of minder huisstofmijt in bed? Dat kan!

Inmiddels ben je vast al aan het gruwelen maar wees gerust, we hebben genoeg tips om de mijten uit je bed te krijgen! Om te beginnen is het zaak om veel en vaak te stofzuigen. Zeker niet de leukste klus maar wel effectief in de bestrijding van huisstofmijt. Stop een nieuwe schone zak in stofzuiger en je kunt aan de slag. Zuig niet alleen de grond, hoeken en gaten van je slaapkamer maar ook je matras. Hiermee neem je zo veel mogelijk voeding van de mijten weg.

ramen open huisstofmijtLaat je slaapkamer iedere dag luchten

Zomer of winter, het maakt niet uit welk jaargetijde het is, laat je slaapkamer luchten. Zoals aangegeven verliezen we ongeveer een liter vocht per nacht en vocht is de ideale broedplaats voor huisstofmijt in je bed. Sla je dekbed open want het vocht moet ergens naar toe en laat je slaapkamer minimaal een uur luchten/drogen.

 

Andere tips tegen huisstofmijt in bed

Naast deze bovenstaande tips zijn er nog talloze andere opties van huisstofmijten in bed tot het minimum te beperken. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  • Was je beddengoed op minimaal 60 graden;
  • Reinig je matras met een stoomreiniger;
  • Gebruik antiallergische hoezen om matras, dekbed en kussen;
  • Geen huisdieren in bed;
  • Stop je kussens en dekbedden af en toe in de vriezer, mijten houden namelijk niet van kou;
  • Vervang je matras op tijd.

Meer blog artikelen

Vacature: Logistiek Magazijn Medewerker

Vacature: Logistiek Magazijn Medewerker

Word jij onze nieuwe logistiek magazijn medewerker in Breda? Reageer dan snel op deze vacature!

Lees meer
Samen comfortabel slapen in een tweepersoonsbed

Samen comfortabel slapen in een tweepersoonsbed

We spreken er niet graag over, maar het zal je verbazen hoeveel stellen moeite hebben samen comfortabel te slapen in een tweepersoonsbed. Hoewel het allemaal heel romantisch en fijn klinkt, kan samen slapen voor veel mensen zelfs een regelrechte anticlimax worden. Wat de redenen hiervan zijn en wat je eraan kunt doen om samen lekker comfortabel te slapen vertellen we je in dit blog.

Lees meer