Welk hoofdbord past bij mij?

Een goede manier om rust in een ruimte te creëren is door het afstemmen van kleuren en materialen. Daarom is het bij het kopen van een nieuwe boxspring belangrijk om na te denken over wat het mooist in de slaapkamer staat. Vooral het hoofdbord is een echte eyecatcher die de toon voor de ruimte zet. Maar een hoofdbord is er niet alleen voor esthetische doeleinden, het zorgt er ook voor dat de twee losse boxspring componenten aan elkaar vast blijven zitten en niet wegschuiven. Welk hoofdbord past bij jou?

Materiaalsoorten

Allereerst zijn de hoofdborden van boxsprings in verschillende materialen verkrijgbaar. De keuze kan bepaald worden door persoonlijke voorkeur, maar ook door bijvoorbeeld allergieën. Iemand die last heeft van huisstofmijt raden we bijvoorbeeld niet aan om een groot gestoffeerd hoofdbord te kiezen. In dit geval is een hoofdbord met (kunst)leren bedekking een verstandige optie. Voor iemand die meer zachtheid zoekt zijn er opties zoals bijvoorbeeld suède of een wat grovere stof. Hieronder vind je verwijzingen naar de stoffen:

kunstleer/skyleer/imitatieleer
suède leer
grove stof

Grootte van het hoofdbord

Ook met de hoogte en de breedte van het hoofdbord kan worden gespeeld. Natuurlijk is de gewenste breedte afhankelijk van de breedte van het bed. Slaap jij op een eenpersoons of tweepersoons boxspring? Er zijn verschillende maten beschikbaar, die uiteenlopen van 80cm tot 140cm, 160cm of 200cm breed. Je kan ervoor kiezen om de exacte breedte van het bed aan te houden, maar het mooiste effect wordt gecreëerd wanneer het hoofdbord breder is dan het bed zelf. Ook de hoogte van het bord is verschillend. Hoe hoger, hoe luxer de uitstraling.

hoofdbord Dream - 140 cm hoog hoofdbord vlak - 110 cm hoog

Gecapitonneerd of niet?

Een gecapitonneerd hoofdbord wil zeggen dat er decoratieve knoopjes in de stof zijn gedrukt, om zo een luxe en ietwat klassieke uitstraling te creëren. Het aantal rijen verschilt per hoofdbord: sommigen bevatten slechts één rij en zijn daardoor redelijk minimalistisch, terwijl andere varianten helemaal bedekt zijn door knoopjes. Wat denk je bijvoorbeeld van deze pareltjes:

hoofdbord met 2 rijen knopen volledig gecapitonneerd hoofdbord

Als je niet zo’n fan bent van de klassieke uitstraling, dan is een niet-gecapitonneerd hoofdbord een betere optie. Zo heb je wel de voordelen van een hoofdbord, maar blijft het een rustig en strak geheel. Tevens is er de optie om een hoofdbord te nemen met daarop bevestigde kussens. Bijvoorbeeld de boxspring Dream of Square. Deze kussens zijn comfortabel om tegenaan te zitten wanneer je bijvoorbeeld een boek leest of televisie kijkt in bed.

Welk hoofdbord vind jij mooi? Bekijk onze selectie hoofdborden voor boxsprings of neem contact op voor meer informatie.

Meer blog artikelen

Tips voor het vervangen van de bekleding van je boxspring

Tips voor het vervangen van de bekleding van je boxspring

Voorzie je bed of boxspring snel van een nieuwe kleur met onze hoezen. Hoe? Lees dan snel dit blog met meer informatie over deze producten.

Lees meer
Wat is de beste slaaphouding?

Wat is de beste slaaphouding?

Iedereen is anders en daarom heeft iedereen een andere slaaphouding. Misschien denk je er niet zo over na als je naar bed gaat, maar de ene slaaphouding is wel degelijk beter dan de andere. Maar wat is de beste slaaphouding? En hoe kun je jouw slaaphouding veranderen of verbeteren? Zegt je slaaphouding ook iets over jou, of over je relatie? Wij van Slaaploods.nl vertellen je er graag meer over!

Lees meer