Zo kies je jóuw juiste topmatras

Slaap is enorm belangrijk voor het dagelijks functioneren. Het houdt je lichaam en geest in balans. Als je niet goed slaapt, kan dit veel negatieve effecten op je dagelijks leven hebben. Daarom is het van belang dat je sowieso een goed bed hebt met een fijn matras. Ook een topmatras is hierbij belangrijk. We bespreken in dit blog hoe je het beste te werk kan gaan bij het kiezen van een topmatras.

Wat is een topmatras?

Een topmatras is een dun matras met een dikte van ongeveer 5 tot 10 centimeter dat je bovenop je dikke, gewone matras legt. Een topmatras wordt ook wel een topper, topdekmatras of dekmatras genoemd en het zorgt voor extra comfort tijdens het slapen. Een topmatras dient als bescherming voor het echte matras.

Deluxe Topper

Ook is een tweepersoons topmatras ideaal als je samen op twee 1-persoonsmatrassen slaapt. Op deze manier kun je de naad tussen jullie in wegwerken. Een topmatras kan dus zeker nodig zijn, ondanks dat sommige mensen zeggen dat een topmatras geen zin heeft.

Waarom zou je kiezen voor een topmatras? Voor net dat beetje extra comfort.
Een topmatras gaat ongeveer 3 tot 5 jaar mee. En hoe maak je je bed op met een topper? Je maakt enkel de topper op, niet het matras. We verkopen speciale hoeslakens die om je topper heen kunnen. Eventueel hebben we ook hoeslakens die om je matras én topper heen kunnen.

Wat voor soort topmatras kun je het beste kiezen?

Kijk bij het aanschaffen van een topmatras naar je persoonlijke behoeftes. Bij Slaaploods hebben we koudschuim toppers, traagschuim toppers, latex toppers en splittoppers. Een koudschuim topper biedt ondersteuning en ventilatie, een traagschuim topper vormt zich naar jouw lichaamswarmte, een latex topper zorgt voor vernieuwing als je matras wat ouder is en een splittopper bied je een ideale oplossing bij een elektrisch verstelbaar tweepersoonsbed. Het is dus maar net waar jij naar op zoek bent en wat jij nodig hebt. Afhankelijk van jouw wensen kun je de beste keuze maken voor een topmatras.

Laat je hierin zeker adviseren door ons. Elk topmatras is goed, maar het is echt afhankelijk van wat jouw lichaam nodig heeft. Heb je echt goede ondersteuning nodig omdat je bijvoorbeeld rugklachten hebt, dan raden we je een traagschuim topper aan. Let bij het kopen van een topmatras dus goed op de behoeftes van je lichaam en je slaaphouding(en).

Wat kost een topmatras?

Een gemiddelde topper kost tussen de 100 en 200 euro. Natuurlijk heb je ook topmatrassen die hier qua prijs buiten vallen. Wil je optimaal kunnen genieten van je topmatras, vervang hem dan na ongeveer 3 tot 5 jaar.

Een topmatras van Slaaploods

Wij hebben dus verschillende soorten topmatrassen in het assortiment. Neem eens een kijkje of vraag advies over welke soort topper het beste bij jouw lichaam en behoeftes past. Dit kan op de volgende manieren:

  • Bezoek onze winkel in Breda: plan hier je route.
  • Pak de telefoon en bel ons: 076 – 889 04 36.
  • Stuur ons een e-mail: info@slaaploods.nl.
  • Start een chat via de chatfunctie rechtsonderin je scherm.
  • Binnenkort beschikbaar; stuur ons een WhatsApp bericht!

Veel slaapplezier en we verwelkomen je graag in onze winkel!

Meer blog artikelen

Vacature: Logistiek Magazijn Medewerker

Vacature: Logistiek Magazijn Medewerker

Word jij onze nieuwe logistiek magazijn medewerker in Breda? Reageer dan snel op deze vacature!

Lees meer
Wat kan ik doen tegen huisstofmijt in bed?

Wat kan ik doen tegen huisstofmijt in bed?

Of je het leuk vindt of niet, je bed zit vol met huisstofmijt. Waarschijnlijk ben je inmiddels wel begonnen met hier en daar een beetje krabben dus hoogste tijd om je te gaan vertellen wat je kunt doen tegen huisstofmijt in bed.

Lees meer