Zomerdekbedden

Zomerdekbedden

Met een zomerdekbed slaap je zelfs op de warmste dagen van het jaar heerlijk. Wij hebben een ruim aanbod zomerdekbedden; altijd de juiste maten en verschillende materialen. Goed ventilerend en lekker dun. Kies een dekbed dat bij jou past en bestel snel en veilig via onze webshop, of bezoek onze winkel in Breda.

Een zomerdekbed kopen

Met onze zomerdekbedden lig je in de zomer lekker koel en fris in bed! Je vindt onze zomerdekbedden altijd in een maat die bij jouw bed past. Zowel geschikt voor boxsprings, ledikanten, als 1- en 2-persoonsbedden. Laat je verrassen door de hoge kwaliteit uit ons assortiment en droom ook in de warme zomermaanden lekker weg onder een lichtgewicht zomerdekbed.

Waarom een zomerdekbed zo heerlijk koel is

De reden om een dun zomerdekbed te kopen kan erg verschillend zijn. De een zweet ’s nachts wat gemakkelijker terwijl de ander juist altijd in een fris en koel bed wil stappen. Hoe dan ook: een zomerbed koop je dus meestal voor de ventilerende, verkoelende eigenschappen. Dat heeft alles te maken met het materiaal waarmee het dekbed is gevuld. Zo worden er voor deze dekbedden altijd lichte materialen zoals katoenvezels of dons en veertjes gebruikt. Dit heeft vooral met de ventilerende eigenschappen te maken. Wol isoleert bijvoorbeeld wel goed, maar houdt tegelijkertijd ook veel warmte vast. Ook de tijk van een zomerdekbed is belangrijk, deze is in de meeste gevallen van licht katoen.

Tip: Ook dekbedden gemaakt van bamboevezels zijn perfect in de zomer en geven een koel, fris dekbed. Bamboevezels zijn een relatief nieuw materiaal voor beddengoed, maar kent veel dezelfde eigenschappen als katoen en is beter voor het milieu!

Houd rekening met de warmteklasse bij het kiezen van een zomerdekbed

De vulling en de tijk (hoes om het dekbed) zijn dus punten om op te letten wanneer je een zomerdekbed koopt. Om je te helpen bij het kiezen van het juiste zomerdekbed krijgt ieder product een warmteklasse toegewezen. Er zijn vier verschillende warmteklassen: warmteklasse 1 geeft veel warmte, waardoor deze dekbedden geschikt zijn voor in de wintermaanden. Warmteklasse 4 biedt de minste warmte, en is het dunst. Let wel op dat deze klassen gelden voor een enkel dekbed. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee delen, waarbij je een deel verwijderd wanneer het warmer wordt om een koeler, dunner dekbed te krijgen. Alle zomerdekbedden die je in onze webshop vindt, hebben warmteklasse 4.

Lichtgewicht Cinderella zomerdekbed

De lichtgewicht Cinderella zomerdekbedden in ons assortiment zijn uiterst geschikt voor gebruik in de zomer. Voor de heethoofden onder ons kan een Cinderella zomerdekbed ook in de lente of herfst uitkomst bieden. Het omslagpunt van winter- naar zomerdekbed en andersom is altijd een keuze die vooral afhangt van je persoonlijke voorkeuren. Sommigen blijven het liefst tot diep in de lente onder een dikke deken slapen, waar anderen bij de eerste lentedag al van dekbed wisselen.

Slaapproblemen in de zomermaanden

Veel Nederlanders slapen in de zomermaanden minder goed dan in de winter. Dat is op zichzelf niet zo heel vreemd, het is langer licht buiten en dus zijn we al snel geneigd om langer op te blijven en eerder wakker te worden. Maar ook de warmte speelt een grote rol bij je slaapervaring. Vanwege ons milde klimaat zijn Nederlandse huizen niet altijd goed berekend op de warmte die ons teistert. Airconditioning in de slaapkamer is een zeldzaamheid, terwijl verwarming op iedere kamer aanwezig is. De laatste jaren hebben we regelmatig zomers met bijzonder hete nachten, waarin het kwik niet onder de 20 graden komt. Het belang van een goed zomerdekbed wordt dan ook steeds groter. Op de heetste dagen gaat dit waarschijnlijk weinig tot geen soelaas bieden, maar in de meeste omstandigheden kun je het effect van het ademende en lichte materiaal zeker merken.

Tip tegen de warmte

Zelfs met een lichtgewicht zomerdekbed is een ‘te warm’ bed niet altijd te vermijden. Ook het soort matras of topper waar je op slaapt draagt veel bij aan de warmte die een bed geeft en hoe goed die warmte weer weg kan. Ook je hoofdkussen kan bijvoorbeeld veel warmte afgeven. Sowieso raden we het aan om in de zomer je beddengoed nog wat vaker te verschonen of te luchten dan in de winter.

Alles voor je nachtrust

Bij Slaaploods.nl vind je alles voor je nachtrust. Onze dunne zomerdekbedden zijn slechts een deel van ons complete assortiment. Van complete boxsprings tot kussens; wij leveren het allemaal. Via onze webshop kun je een zomerdekbed bestellen en krijg je deze gratis thuisbezorgd. In onze showroom in Breda kun je onze producten ook zelf komen bekijken. Het kiezen van het juiste beddengoed is vaak toch een kwestie van gevoel en we bieden graag al onze klanten de kans om er zeker van te zijn dat ze het juiste product kiezen. Bij ons ben je altijd verzekerd van een scherpe prijs voor zomerdekbedden.

Bestel je beddengoed online of in onze winkel

Je beddengoed heb je met enkele drukken op de knop gemakkelijk besteld. Je bestelling wordt snel en gratis thuisbezorgd. Wil je meer weten of wil je onze verschillende zomerdekbedden eens komen proberen in onze showroom? Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Zo ervaar je zelf hoe jouw nieuwe beddengoed ligt en aanvoelt. Heb je dan nog vragen? Dan helpen onze medewerkers je graag verder.