Zomerdekbedden

Zomerdekbedden

Een heerlijk zomerdekbed koop je snel en veilig via onze webshop. Wij hebben een ruim aanbod zomerdekbedden; altijd de juiste maten en verschillende materialen. Door deze combinatie te hanteren is er altijd een kwalitatief goed en goedkoop zomerdekbed voor jou. Bekijk hieronder al onze dekbedden.

Lees meer
1 - 2 van 2 producten
 
1 - 2 van 2 producten

Met onze zomerdekbedden lig je in de zomer lekker koel en fris in bed! Je vindt onze zomerdekbedden altijd in een maat die bij jouw bed past. Zowel geschikt voor boxsprings, ledikanten, 1- en 2-persoonsbedden. Laat je verrassen door de hoge kwaliteit uit ons assortiment en droom ook in de warme zomermaanden lekker weg onder comfortabel beddengoed.

Een zomerdekbed kopen

De reden om een zomerdekbed te kopen kan erg verschillend zijn. De een zweet ’s nachts wat gemakkelijker terwijl de ander juist altijd in een fris en koel bed wil stappen. Hoe dan ook: een zomerbed koop je dus meestal voor de ventilerende, verkoelende eigenschappen. Dat heeft alles te maken met het materiaal waarmee het dekbed is gevuld. Zo worden er voor deze dekbedden altijd lichte materialen zoals katoenvezels of dons en veertjes gebruikt. Dit heeft vooral met de ventilerende eigenschappen te maken. Wol isoleert bijvoorbeeld wel goed, maar houdt tegelijkertijd ook veel warmte vast. Ook de tijk van een zomerdekbed is belangrijk, deze is in de meeste gevallen van licht katoen.

Tip: Ook dekbedden gemaakt van bamboevezels zijn perfect in de zomer en geven een koel, fris dekbed. Bamboevezels zijn een relatief nieuw materiaal voor beddengoed, maar kent veel dezelfde eigenschappen als katoen en is beter voor het milieu!

Houd rekening met de warmteklasse

De vulling en de tijk (hoes om het dekbed) zijn dus punten om op te letten wanneer je een zomerdekbed koopt. Om je te helpen is er altijd per dekbed aangegeven wat voor warmteklasse het heeft. Dit zijn vier warmteklassen: Warmteklasse 1 geeft veel warmte, waardoor deze dekbedden geschikt zijn voor in de wintermaanden, maar warmteklasse 4 biedt het minst warmte, maar is wel het dunst. Let wel op dat deze klassen gelden voor een enkel dekbed. Kies je een 4-seizoenen dekbed dan heb je een deel van het dekbed dat je losmaakt om in de zomer een koeler, dunner dekbed te krijgen.

Tip tegen de warmte

Toch is een ‘te warm’ bed niet altijd te vermijden. Ook het soort matras of topper waar je op slaapt dragen veel bij aan de warmte die een bed geeft en hoe goed die warmte weer weg kan. Ook je hoofdkussen kan bijvoorbeeld veel warmte afgeven. Sowieso raden we het aan om in de zomer je beddengoed nog wat vaker te verschonen of te luchten dan in de winter.

Bestel je beddengoed online of in onze winkel

Je beddengoed heb je met enkele drukken op de knop gemakkelijk besteld. Wil je meer weten of wil je je dekbed eens komen proberen op een speciale boxspring? Neem dan contact met ons op en kom proefliggen in onze showroom. Zo ervaar je zelf hoe jouw nieuwe beddengoed ligt en aanvoelt. Heb je dan nog vragen? Dan helpen onze medewerkers je graag verder.