Koudschuim toppers

Koudschuim toppers

Wil je een comfortabele, fijne nachtrust tegemoet gaan? Dan is een koudschuim topper uit onze collectie een echte aanrader. Koudschuim toppers (ook wel topdekmatrassen of oplegmatras genoemd), hebben een hoge mate van comfort en bieden het lichaam voldoende steun tijdens de slaap. In ons assortiment hebben we verschillende koudschuim toppers, geschikt voor ieder type slaper en verkrijgbaar in alle afmetingen.

1 - 14 van 14 producten
 
1 - 14 van 14 producten

Koop een koudschuim topper bij Slaaploods.nl

Wie op zoek is naar een koudschuim topper, zal vast al gemerkt hebben dat er een ontzettend divers en groot aanbod is in toppers van koudschuim. Niet zo verwonderlijk want het aanbod is erg divers. Verschillen in prijzen én dus ook in kwaliteit komen regelmatig voor. Wie voor een koudschuim matras of topper kiest van Slaaploods.nl, weet in ieder geval dat je met een hoogwaardig materiaal te maken hebt dat al decennia gebruikt wordt voor matrassen, toppers en kussens.

Wat is koudschuim precies?

Koudschuim wordt gemaakt van een bepaald type polyurethaan (kunststof). Het schuim wordt ook HR genoemd en staat bekend om de hoge veerkrachtigheid. Koudschuim verwerkt in een topper is eigenlijk een extra, ondersteunende laag tijdens het slapen. Tot slot heeft koudschuim nog een voordeel: het schuim is nauwelijks vatbaar voor vocht of schimmels, wat de levensduur aanzienlijk verlengt. Deze redenen zorgen ervoor dat koudschuim zeer geschikt is als matras in een boot, camper of caravan.

Positieve eigenschappen

Zoals gezegd zijn de veerkracht en optimale ventilatie de belangrijkste kenmerken van koudschuim. Door de veerkracht van het schuim biedt het het lichaam een fijne ondersteuning en door de open celstructuur van koudschuim ademt het goed. Zo heb je ook in de zomermaanden een lekker frisse topper!

Extra optie: de splittopper

Voor mensen die op een (elektrisch) verstelbaar bed liggen kan het vinden van het juiste 2 persoons topmatras nog een hels karwei zijn. Onze splittoppers hebben een split van zo’n 85-90 centimeter, waardoor beide hoofddelen los van elkaar verstelbaar blijven. Bekijk hier onze splittoppers.

Afmetingen van onze toppers

Onze koudschuim toppers zijn verkrijgbaar in alle afmetingen. Meet goed je huidige matras of bed op, zodat je de goede afmeting kiest. Onze koudschuim topmatrassen zijn onder andere verkrijgbaar in de meest gangbare afmetingen zoals 90x200, 140x200, 160x200 en 180x200 cm, maar ook in kortere of langere afmetingen als 90x190, 90x220, 160x220, 180x220 of 200x210 cm!

Heb je een afwijkende maat? Laat het ons weten en wij helpen je. Soms zijn die standaardmaten niet voldoende en dient de topper op maat gemaakt te worden. Ook hiervoor ben je bij Slaaploods op de goede adres. Zo kunnen we onze toppers en matrassen op een door jou gewenste maat maken. Handig voor het bed in je camper of boot, dat vaak een aangepast model op maat vraagt.

Zijn koudschuim toppers ook geschikt voor zwaardere mensen?

In principe zijn koudschuim toppers voor iedereen geschikt. Dit heeft grotendeels te maken met de stugheid van het schuim. Er is nauwelijks sprake van kuilvorming en daarom zijn onze toppers ook geschikt voor mensen van 120kg of zwaarder. We raden dan vaak de pocketvering topper met koudschuim aan. Daarbij zijn onze koudschuim toppers zeer effectief voor mensen die veel transpireren in hun slaap. Let wel op dat het matras van grote invloed is op het comfort.

Hoe dik moet een koudschuim topper zijn?

Niks moet. Laten we daarmee beginnen.
Afhankelijk van jouw slaapsysteem en wensen kies je jouw beste topper van koudschuim. Voor de een is dat een koudschuim topmatras van 6 cm dik, voor de ander moet dit 12 cm dikte zijn. Dit is zeer afhankelijk van je postuur, matras en wensen.

Kom proefliggen in onze showroom

We raden het altijd aan om naar onze showroom/winkel in Breda te komen. Hier kun je je nieuwe topper en ander beddengoed altijd uit komen proberen. Niet is immers zo belangrijk als een goede nachtrust op een matras of topper die aansluit op jouw slaaphouding en voorkeuren. Kom gerust proefliggen in onze winkel!