Toppers

Toppers

Een matrastopper, topper of topdekmatras is een extra matras voor op het normale matras. Het is gemaakt om het optimale uit het ligcomfort te halen. Het is dus een extraatje. Je kunt het matras niet vervangen voor een matrastopper. Het matras is de basis en de topper leg je er bovenop. Bij ons vind je diverse matrastoppers en splittoppers. Van hoogwaardig koudschuim, traagschuim of latex, bij ons vind je het allemaal.

Lees meer
1 - 24 van 28 producten
 
1 - 24 van 28 producten

Waarom een topper aanschaffen?

Er zijn meerdere redenen om een topmatras aan te schaffen. Zo kun je het doen om je huidige matras nog comfortabeler te maken. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je matras niet meer zo stevig is als die was of dat er een kuil in komt te zitten. Door gebruik te maken van een topper krijgt jouw lichaam weer meer ondersteuning. Jij geniet dus van meer slaapcomfort. Andere redenen om te kiezen voor een topdekmatras:

  • De stevigheid van je slaapcomfort. Het kan voorkomen dat je een net iets te hard matras hebt gekocht. Een dekmatras die wat zachter aanvoelt, is dan een goede oplossing. Zo erger jij je niet meer aan je te harde matras en krijgt jouw lichaam wel een goede ondersteuning.
  • Ondersteuning en gewichtsverdeling is ook een van de redenen dat je een topper aan kunt schaffen. Heb je last van nek-, rug- of schouderklachten? Dan kan het komen omdat je geen goede ondersteuning krijg of dat het gewicht niet op de juiste manier verdeeld wordt. Ook hier kan een matrastopper een uitkomst bieden.
  • Tot slot kun je kiezen voor een topper als je een tweepersoons matras hebt, maar jij en je partner allebei een andere voorkeur wat stevigheid betreft hebben. Misschien heb jij liever een wat harder matras en je partner een wat zachter matras. Dan bieden twee verschillende matrastoppers een oplossing. Het kan natuurlijk ook andersom. Dat je twee eenpersoons matrassen hebt en de spleet tussen de matras erg vervelend vindt. Een tweepersoons dekmatras is dan ideaal.
  • Heb je een elektrisch verstelbaar bed? Kies dan voor een splittopper. Dan kun je beide matrassen onafhankelijk van elkaar verstellen.

Welke topper past bij mij?

Ben je op zoek naar een topper waar jij heerlijk op in slaap valt, in slaap blijft en ook weer net zo lekker op wakker wordt? Welke topper het beste bij jou past, hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. We helpen onze klanten graag bij het kiezen van de juiste topper.

Dit doen we ook door proefliggen in onze winkel mogelijk te maken en door onze klanten te informeren en adviseren. Hieronder vind je uitgebreide informatie en advies over de verschillende soorten matrastoppers die wij verkopen.

Voor- en nadelen koudschuim toppers

Wij hebben een zeer ruim aanbod in toppers die gemaakt zijn van koudschuim. Dit is dan ook de meest verkochte variant in dit soort dekmatrassen en dit komt doordat deze topper een uitstekende prijs kwaliteitverhouding heeft.

Overzicht van de voordelen van een koudschuim topmatras:

  • Zeer goede ventilatie;
  • Goede vochtafvoer;
  • Flexibele, veerkrachtige ondersteuning;
  • Lange levensduur.

Een koudschuim topper wordt gemaakt van polyurethaan, een materiaal dat lang meegaat. Het heeft van nature een open en een wat onregelmatige celstructuur. Dankzij de lege ruimtes tussen de cellen ademt het materiaal optimaal en zal het vocht op een snelle manier worden afgevoerd. Dit heeft als voordeel dat je topper niet te warm zal aanvoelen. Het comfort van dit type topper is ook zeker een reden om voor een topper van dit materiaal te kiezen. De topper zal zich eenvoudig naar je lichaam vormen waardoor er nauwelijks kuilvorming zal ontstaan. Koudschuim toppers zijn allergievrij en geven geen geuren af. Voor de volledigheid is het goed om te vermelden dat er een groot verschil is in kwaliteit als je het aanbod in koudschuim toppers gaat vergelijken. Het aanbod van Slaaploods is onder andere geselecteerd op kwaliteit. Bij ons hoef je je hierover geen zorgen te maken.

Een topmatras van traagschuim

Een traagschuim topmatras is gemaakt van traagschuim oftewel NASA-schuim. De naam zegt het al, dit wordt gebruikt in de ruimtevaart. Ze gebruiken dat hier omdat het schuim druk verlagend werkt. Een traagschuim dekmatras is druk verlagend doordat het materiaal zich zal aanpassen aan de lichaamswarmte en contouren van de gebruiker. Het aantal drukpunten wordt hierdoor dus verlaagd. Hiermee zorgt het voor een goede doorbloeding ook als je een wat langere tijd op bed ligt. Een traagschuim topper is van uitstekende kwaliteit en zal lang meegaan. Het is echter wel een materiaal dat reageert op warmte en hierdoor ook warm aan zal voelen. Daarnaast is het goed om er rekening mee te houden dat een traagschuim topmatras iets minder ventilerende eigenschappen heeft.

Beste topdekmatras voor mensen met een allergie

Latex heeft dusdanig gunstige eigenschappen dat het perfect materiaal is om een topper of een matras van te maken. In veel gevallen wordt hierbij zowel natuurlijke- als synthetische latex gebruikt waardoor de gunstige eigenschappen van beide opties gecombineerd kunnen worden. Een latex topdekmatras heeft een gesloten celstructuur en is daardoor zeer veerkrachtig. Het lichaamsgewicht van de gebruiker wordt op een perfecte manier opgevangen.

Een geringe belasting zal zorgen voor een kleine aanpassing van het materiaal, een grotere belasting zal voor wat meer materiaal aanpassingen zorgen. Er zal een pomp- en zuigeffect ontstaan wat resulteert in een constante luchtwisseling. Dit betekent in de praktijk dat het lichaam een minimale tegendruk zal ervaren wat juist zorgt voor een optimaal comfort en een perfecte ondersteuning. Daarnaast zorgt de constante luchtwisseling voor een uitstekend ademend vermogen maar het is goed te realiseren dat een latex topdekmatras niet over de meest optimale klimaateigenschappen beschikt. Door de gesloten celstructuur kan een latex topper ook wat warm aanvoelen. Een andere belangrijke reden om voor een latex topdekmatras te kiezen is dat het materiaal antibacterieel, schimmelwerend en huisstofmijt werend is. Een latex topdekmatras is dan ook de beste keuze voor mensen met een allergie.

De beste topper voor mensen met rug- of schouderklachten

Ben je op zoek naar de beste topper voor rug- of schouderklachten? De “beste topper” bestaat niet. Elk mens heeft namelijk een ander lichaamsgewicht, andere slaaphouding en ander type matras. Al deze factoren zijn van invloed op welke topper voor jóu het beste is. Dit kan zowel koudschuim, traagschuim als latex zijn.

Graag adviseren we je hierin, zodat je een goede keuze maakt.

Hoe onderhoud ik een topper?

Het is belangrijk om een topper goed te onderhouden om hier op een prettige en hygiënische manier op te slapen. Het is hierbij goed om te weten dat een gemiddeld persoon gedurende de nacht zo’n 60 milliliter vocht per uur verliest. Een snelle rekensom leert dat er wekelijks zo’n 3 liter zweet in het matras trekt. Daarnaast wordt de topper verwarmd door je lichaamstemperatuur. Als je weet dat vocht en warmte een goede voedingsbodem zijn voor bacteriën en schimmels begrijp je direct dat een goede ventilatie onze belangrijkste tip is met betrekking tot het onderhouden van een topper. Zet een raam open overdag!

Daarnaast is het zeker een goede keuze om een topper periodiek (eens in de twee weken) te draaien en uit te zuigen met de stofzuiger. Als je ervoor kiest om de topper op deze manier te onderhouden, zul je de levensduur van de topper op een eenvoudige manier flink verlengen.

Wanneer moet een topper vervangen worden?

Als je de beschikking hebt over een topper van een goede kwaliteit, zul je een lange tijd plezier hebben van deze voorziening. Helaas is ook een topper wel aan slijtage onderhevig. Op de vraag wanneer een topper vervangen moet worden, is geen eenduidig antwoord te geven. Dit hangt voor een deel af van het materiaal. Een topper zal gemiddeld zo’n 5 jaar meegaan maar als je gekozen hebt voor een koudschuim topdekmatras kan het zomaar zo zijn dat je er maar liefst 10 jaar heerlijk op slaapt. De slijtage aan een topper is te herkennen aan het ontstaan van kuilen in het topdekmatras. Daarnaast zul je merken dat je op den duur wat lichamelijke klachten krijgt omdat de topper niet meer de gewenste ondersteuning biedt.

Een topmatras kopen bij Slaaploods

Bij het kopen van een topdekmatras moet je kijken naar het comfort, de levensduur en het materiaal. Bij ons kun je jouw ideale topper kopen. Weet je niet goed welke het beste voor jou is? Neem dan gerust contact met ons op: info@slaaploods.nl of 076 - 889 04 36. Onze specialisten geven je graag gepast advies. Je kunt ook langskomen in onze showroom in Breda. Wij vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden. Voor kwalitatief goede toppers voor een lage prijs, kom je naar Slaaploods!