Vlakke boxsprings

Een vaste boxspring is, zoals de naam al doet vermoeden, een boxspring die niet te verstellen is. De boxbak staat gewoon vast en dat maakt deze variant van de boxspring een stukje goedkoper dan de elektrisch verstelbare boxspring. Hebben we het over een box, dan hebben we het eigenlijk alleen over het onderste gedeelte van een totale boxspring. Dit is een houten box, die wij kunnen leveren in een harde of bonell geveerde variant. Een complete boxspring bestaat dus uit boxen, matrassen, topper en een hoofdbord.

Lees meer
1 - 24 van 49 producten
 
1 - 24 van 49 producten

Wat is het verschil tussen een vaste en elektrische boxspring?

Het grootste verschil tussen deze twee boxsprings is dat de een verstelbaar is en de ander niet. Daarnaast bestaat een elektrische boxspring uit vier delen en een vlakke boxspring uit drie. Het is niet zo dat een verstelbaar bed een betere kwaliteit biedt. Het optimale slaapcomfort is voor iedereen anders. Het is dan ook belangrijk dat je voornamelijk kijkt of het bed bij jou en jouw lichaamshouding past en niet zozeer of het verstelbaar is of niet. Het allerbelangrijkst is dat jij goed kunt slapen en dat jij het optimale uit je nachtrust haalt. Jouw lichaam moet tot rust kunnen komen en zich kunnen herstellen. Een goed bed past dus perfect bij jouw slaapbeleving.

Kenmerken van een vlakke boxspring

Zoals we hierboven al hadden aangegeven, bestaat een vlakke of vaste boxspring uit drie delen. Het belangrijkste onderdeel is de box zelf. Vaak is deze box van hout en voorzien van een bonellvering. Over de bonellveren zit een laag schuim om ze af te dekken. De veringen zitten dus al verwerkt in de box en dat zorgt voor een goede ondersteuning van het matras en de topmatras. Dat is dan ook gelijk het tweede deel van de boxspring; het matras. Qua matrassen heb je diverse keuzes. Op een vaste boxspring kun je namelijk elk soort matras leggen. Wij maken over het algemeen gebruik van een pocket geveerd matras, maar je kunt hierop ook een koudschuim, traagschuim, latex of bonell matras leggen. Bij een pocketvering matras zijn de zakjes met veren verdeeld over zeven zones. Het is afhankelijk van jouw wensen en jouw slaaphouding hoeveel veren je nodig hebt. Hoe meer pocketveringen, hoe steviger het matras is. Om te weten welk matras jij nodig hebt, moet je eerst weten wat jouw slaaphouding is en welk matras het beste aansluit bij lengte, gewicht en eventuele klachten. Dit kan met behulp van onze matraswijzer. Het grote voordeel van een pocketvering matras is dat het erg goed ventileert, draai het matras ook regelmatig zodat je de levensduurt verlengd. Het derde deel van de vaste boxspring is het topdekmatras. Een extra matras bovenop het normale matras. Het geeft meer comfort en biedt goede ondersteuning voor jouw lichaam. Bij een matras topper heb je de keuze uit koudschuim, traagschuim of latex.

Hoe duur is een vaste boxspring?

Bij Slaaploods bieden we vaste boxsprings aan voor erg scherpe tarieven. Zo heb je al een complete, tweepersoons boxspringset voor 529 euro. Ook als je een wat kleiner budget hebt, kun je bij ons terecht. Een boxspring die is afgestemd op jouw slaapbeleving zorgt voor een heerlijke nachtrust. Daarnaast geeft het jouw slaapkamer een luxe uitstraling. Bij ons heb je keuze uit veel verschillende boxsprings. Niet alleen qua kleur en vorm, maar ook wat maatvoering betreft. Wij leveren namelijk de lengtematen 210 en 220 centimeter ook binnen 3 weken. Je vindt altijd de boxspring die perfect past in jouw slaapkamer.