Latex matrassen

Latex matrassen

Voor degene die het altijd koud hebben in bed, is het latex matras de oplossing. Ondanks dat sommige mensen denken dat het een stug matras is, is niks minder waar. Latex is van nature veerkrachtig. Het biedt dan ook een hele goede ondersteuning. Voor latex matrassen ben je bij Slaaploods op de juiste plek. Wij bieden diverse matrassen met latex aan, die je in vrijwel alle afmetingen kunt bestellen bij ons. Ga jij voor een pocketvering of latex kern?

1 - 4 van 4 producten
 
1 - 4 van 4 producten

Voordelen van een latex matras

Latex matrassen zijn er al heel lang en dat is niet zomaar. Latex is een duurzaam product en gaat erg lang mee. Hieronder een overzicht van de kenmerken en voordelen van een latex matras:

Latex is een materiaal dat zich perfect aanpast aan het lichaam. Door op de juiste punten een goede ondersteuning te bieden, is het comfort perfect. Door de perfecte ondersteuning is latex een van de beste ondersteunende materialen. De matrassen zijn te verkrijgen met verschillende zones, zodat het ook jouw lichaam optimaal ondersteunt.

Heb je het snel koud? Ook dan is latex een goede keuze. Het latex heeft namelijk een warm ligcomfort, maar het materiaal isoleert wel goed. Dit komt door de open celstructuur, de ventilatiekanalen en de oppervlakteprofilering. En doordat je beweegt tijdens je slaap, zorgt latex voor een constante luchtwisseling. Daardoor 'ademt' het matras zeer goed. Daarnaast is het matras elastisch en van nature veerkrachtig.

Waar komt latex vandaan?

Latex komt van een grondstof van de rubberboom 'Hevea Brasiliensis', die groeit op plantages in Zuid-Amerika en Azië. In de schors van die rubberboom stroomt rubbermelk in melkbuisjes. Deze 'rubbermelk' wordt opgeslagen in een reservoir. Daarna klopt men het latex op, zodat er miljoenen luchtbelletjes ontstaan. Deze zorgen voor de veerkracht en de luchtcirculatie van het latere latex materiaal.