Matrassen

Matrassen

Het matras is het belangrijkste onderdeel van je bed. Dit zorgt er namelijk voor dat je lichaam op de juiste manier ondersteunt wordt. Grote kans dat je geen idee hebt op welk matras je slaapt en welk matras het beste bij je lichaam past. Dat is wel erg belangrijk! Slapen heeft een grote invloed op onze gezondheid en een goed matras draagt bij aan een goede nachtrust. Bij Slaaploods bieden we verschillende matrassen aan en voorzien we jou graag van persoonlijk advies. Gebruik ook onze matraswijzer om jouw beste matras te kiezen.

Lees meer
1 - 24 van 25 producten
 
1 - 24 van 25 producten

Een matras is belangrijk voor je gezondheid

We slapen ongeveer een derde van ons leven en dat hebben we ook nodig om elke dag weer energiek en fit op te staan. Na een dag vol inspanningen moet je lichaam zich kunnen herstellen. Een goed matras zorgt ervoor dat je lichaam zo ontspannen mogelijk ligt, waardoor het in alle rust de informatie van die dag kan verwerken en zich weer op kan laden. Daarom heb je natuurlijk een matras van kwaliteit nodig. Een slecht matras zorgt voor slapeloze nachten en klachten in de rug en nek. Het matras is als het ware een investering in ons lichaam en in onze gezondheid.

Waar moet een goed matras aan voldoen?

Bij het kopen van een nieuw matras moet je met een aantal dingen rekening houden. Gewicht en lengte zijn bijvoorbeeld twee dingen die een rol spelen bij het kiezen van het juiste matras. Draai je veel in bed, heb je het snel warm of juist koud of transpireer je veel? Dat zijn ook dingen waar je rekening mee moet houden. Ventilatie is dan ook een belangrijk aspect, terwijl je het waarschijnlijk het meest belangrijk vindt dat het comfortabel ligt. Het is belangrijk dat een matras in ieder geval 20 centimeter langer is dan je lichaam. Je begrijpt ook dat een wat zwaarder persoon een wat harder matras nodig heeft dan een heel licht persoon. Via onze matraswijzer vind je jouw beste matras!

Heb je het altijd erg warm in bed? Dan heb je een matras nodig dat goed ventileert. Heb je het juist erg koud, dan moet je kiezen voor een matras dat de warmte vasthoudt. Verder is het verstandig om rekening te houden met eventuele allergieën. Het is mogelijk dat je allergisch bent voor een bepaald materiaal. Je begrijpt dat een matras dus erg persoonlijk is. Er bestaat ook niet zoiets als het beste matras. Dat is namelijk voor iedereen anders. Een goed matras biedt in ieder geval een optimale ondersteuning voor je lichaam en voldoet aan al je wensen. Ligcomfort ontstaat natuurlijk niet alleen door het matras, al helpt het wel om voor een matras met verschillende comfortzones te kiezen. Dekbedden, hoofdkussens en bedbodems dragen namelijk ook voor een groot deel bij aan het ligcomfort! Denk daarnaast ook aan verschillende accessoires en andere mooie producten om je slaapkamer compleet te maken.

Verschillende soorten matrassen

Om de keuze nog iets moeilijker te maken, zijn er veel verschillende soorten matrassen. Ieder mens en ieders wensen zijn anders, daarom is de keuze zo groot. Van polyether en pocketvering matrassen tot en met koudschuim en traagschuim matrassen. Elk matras heeft zijn eigen kenmerken. Wij bieden meerdere matrassen aan, zodat wij jou optimaal van dienst kunnen zijn. Houd bij de keuze van je matras rekening met je voorkeur voor een hard of zacht matras en met je slaaphouding, lengte en gewicht.

Polyether matras

Het polyether matras heeft een lange levensduur en is ideaal voor mensen die allergisch zijn. Het materiaal is namelijk anti-allergisch. Het is een relatief goedkoop matras. Dit matras heeft een gesloten structuur en dat betekent dat deze weinig warmte doorlaat. Voor mensen die het snel koud hebben, is dit dus perfect. Het polyether matras geeft niet voor iedereen de juiste ondersteuning en is daarom het meest geschikt voor kinderen en volwassenen tot 80 kilo. Hier vind je alle polyether matrassen.

Pocketvering matras

Het pocketvering matras is gevuld met veren die in zakjes zijn verpakt. Daar heeft dit matras zijn naam dan ook aan te danken. Hoe meer van deze zakjes op een vierkante meter, hoe beter de ondersteuning is. Het grote voordeel van dit matras is dat het bestaat uit verschillende zones. Die zones zorgen ervoor dat alle lichaamsdelen op de juiste manier worden ondersteund. Daarnaast ventileert dit matras goed en gaat het lang mee. Het is wel belangrijk dit matras om de zoveel tijd om te draaien. Zo behoud je de optimale ondersteuning. Hier vind je alle pocketvering matrassen.

Koudschuim matras

Zoals de naam al doet vermoeden, is het koudschuim matras ideaal voor mensen die het snel warm hebben. Dit komt doordat dit matras een open celstructuur heeft. Deze structuur ventileert goed en absorbeert vocht erg goed. Voor mensen die het altijd koud hebben, is dit dus geen aanrader. Het is een stevig matras en biedt een goede ondersteuning. Tegelijkertijd is het een veerkrachtig matras. Bij een koudschuim matras komt kuilvorming niet voor. Een matras dat ook geschikt is voor mensen die wat zwaarder zijn. Bekijk al onze koudschuim matrassen.

Traagschuim matras

Ga je op dit matras liggen dan wordt het traagschuim warm en vormt het zich naar je lichaam. Dat betekent dat het inzakt op de plekken waar het nodig is en tegelijkertijd ook tegendruk geeft. Dit zorgt ervoor dat je lichaamsgewicht goed verdeeld wordt. Deze matrassen gaan 10 tot 15 jaar mee. Het traagschuim matras is ideaal voor mensen die gevoelige spieren of gewrichten hebben, de druk op je lichaam is namelijk minimaal. Verder is dit een perfect matras als je het snel koud hebt. Hier vind je al onze traagschuim matrassen.

Latex matras

Een flexibel en rekbaar matras, dat is het latex matras. Het matras beschikt over een goede veerkracht en zorgt voor een goede drukverlaging. Met dit matras zat je een hoog comfort ervaren. Een ander voordeel is dat latex geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor allerlei materialen. Latex is namelijk anti-allergisch. Latex is niet heel ventilerend, maar houdt juist de lichaamswarmte vast. Dit matras is dan ook uitsluitend geschikt voor mensen die het altijd koud hebben. Hier vind je onze latex matrassen.

Bonellvering matras

Het bonellvering matras bestaat uit staaldraad veringen. Deze veren zijn met elkaar verbonden en hoe meer veren per vierkante meter hoe beter je lichaamsgewicht wordt verdeeld. Hoe dikker de veren, hoe steviger het matras. Het aantal slagen van de veer is van invloed op hoe soepel het matras is. Hebben de veren veel slagen, dan is het matras soepeler. Het matras kent een lange levensduur en ventileert goed. Het matras past alleen niet op een verstelbare bodem. Bekijk alle bonellvering matrassen.

Lange matrassen

Ben je op zoek naar een (extra) lang matras? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij leveren namelijk ook de lengtematen 210 en 220 centimeter binnen 2 weken. Bekijk hier onze extra lange matrassen.

Bij Slaaploods hebben we altijd het juiste matras voor je, in alle afmetingen bijvoorbeeld 80x200 cm, 90x200 cm, 90x210 cm, 90x220 cm, 140x200 cm, 160x200 cm180x200 cm, 180x210 cm of 180x220 cm. Je bestelt deze makkelijk en snel online. Weet je niet goed welk matras je nodig hebt? Dan kun je de matraswijzer gebruiken of telefonisch contact met ons opnemen. Je kunt ook naar onze showroom komen, zodat je kunt proefliggen. Ook heb je hier keuze uit verschillende boxsprings en al onze andere kwalitatief hoogwaardige producten. Bij ons ben je verzekerd van een goede service en topkwaliteit producten.