Hoofdborden

Hoofdborden

Geef je kamer een persoonlijk tintje en kies een mooi hoofdbord. Een hoofdeinde aan je bed zorgt er namelijk voor dat je jouw boxspring of bed een nieuwe, stijlvolle uitstraling geeft! We hebben veel verschillende designs in ons assortiment. Eigenlijk kun je elk hoofdbord dat je bij onze boxsprings ziet, los bestellen. Ook de onderstaande losse hoofdborden zijn te bestellen.

Zit er wat jij wil niet tussen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Lees meer
1 - 16 van 16 producten
 
1 - 16 van 16 producten

Waarom een hoofdbord?

Er zijn veel mensen die zich afvragen wat nu eigenlijk de functie van een hoofdbord is. Waarom heb je een hoofdbord nodig? Daar zijn verschillende redenen voor; een hoofdbord heeft namelijk veel voordelen! Je vindt het vast wel eens prettig om lekker op bed neer te ploffen. Maar minder prettig als je hoofd dan de muur raakt. Dat is een van de redenen waarom je een hoofdbord nodig hebt. Daarnaast is de functie van een hoofdbord aan je bed ook het voorkomen van slijtage aan de muur door bijvoorbeeld je kussen of vettig haar. Als je gaat zitten in bed, is dat ook een stuk comfortabeler met een hoofdbord. Daarnaast houdt het je kussen op zijn plaats en ziet een hoofdbord aan je bed er natuurlijk ook mooi uit. Het maakt je slaapkamer tot één mooi geheel.

Hoofdbord bed met (kunst)leer, suède of een andere stof

Hier vind je verschillende soorten hoofdborden. Dit zijn onze losse hoofdborden, maar zoals we al eerder aangaven is elk hoofdbord bij onze boxsprings los te bestellen. Dus of je nu graag een hoofdbord met kunstleer, suède, grove stof of een andere stof wil hebben; de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast vind je bij ons ook hoofdborden in verschillende afmetingen. Welke afmeting je hoofdbord moet zijn, hangt er natuurlijk van af of je een eenpersoons of tweepersoons bed hebt en hoe breed deze dan is. Je vindt bij ons hoofdborden in verschillende maten, van 80 tot 140, 160 en zelfs 200 centimeter breed. Wij raden aan om een maat te kiezen die breder is dan de breedte van je bed. Dit geeft de beste uitstraling.

Het hoofdbord aan het bed of de muur bevestigen

We hadden het net al even over de functie van een hoofdbord. Daar komt nog een belangrijke functie bij; het zorgt er bij een boxspring voor dat de twee aparte boxen met elkaar verbonden zijn en dat ze niet uit elkaar kunnen schuiven. Het bevestigen van het hoofdeinde aan het bed is erg makkelijk; je kunt het zo in de bevestigde beugels klikken. Het hoofdeinde van het bed kun je ook aan de muur bevestigen, dit kun je zelfs blind doen zodat je de bevestiging zelf niet ziet zitten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden hiervoor.