Lattenbodems

Lattenbodems

Een goede lattenbodem is de basis voor een goede nachtrust. Je kunt nog zo’n goed matras hebben, maar als de lattenbodem niet goed is, krijg je nog geen optimale ondersteuning. Zowel de bedbodem als het matras moeten perfect afgestemd zijn op jouw lichaam. Ga je een nieuw bed kopen? Zorg dan ook voor een kwalitatief goede bedbodem. Je wilt geen last krijgen van je nek, schouders en rug. Om een optimale slaapbeleving te creëren, moet je met zorg je lattenbodem uitzoeken.

1 - 13 van 13 producten
 
1 - 13 van 13 producten

Een lattenbodem kopen

Bij het kopen van een lattenbodem moet je goed weten wat jij wilt. De bodem bestaat uit gebogen latten en die ondersteunen jouw lichaam en dragen jouw gewicht. Een lattenbodem moet minimaal beschikken over 13 tot 15 latten. Het moet namelijk het matras en jou kunnen dragen. Hoe meer latten er in de lattenbodem zitten, hoe steviger de bodem is. Dat weten we bij Slaaploods als geen ander en daarom bestaan onze lattenbodems vaak uit minimaal 28 latten. Zo ben je verzekerd van voldoende stevigheid. Een lattenbodem waar weinig latten in zitten, is lastig te combineren met bijvoorbeeld een pocketvering matras. De veren worden dan niet goed genoeg ondersteund en dat is slecht voor het matras en voor de ondersteuning van jouw lichaam. Met een stevige lattenbodem is dit echter geen probleem. Het grote voordeel van deze bedbodem is dat het nauwelijks stof aantrekt en het is dus erg onderhoudsvriendelijk. Het is tevens ook duurzaam en een lattenbodem gaat doorgaans lang mee.

Vlakke lattenbodem

Bij Slaaploods heb je keuze uit verschillende vlakke lattenbodems. Deze bedbodems zijn niet verstelbaar. Het biedt echter wel een stevige ondergrond voor het matras. Een vlakke bedbodem biedt ook een optimale ondersteuning voor jouw lichaam. Het kan nek-, schouder- en rugklachten voorkomen. Met een vaste lattenbodem ben je verzekerd van een gelijke verdeling wat betreft de druk op het matras. Dit is ideaal, aangezien het matras minder last krijgt van slijtage en dus langer mee gaat. Ben jij erg gevoelig voor klachten? Dan is dit misschien iets minder ideaal, aangezien jouw gewicht niet gelijkmatig over je lichaam verdeeld is. In dat geval kun je beter voor een verstelbare of elektrische lattenbodem gaan.

Elektrisch verstelbare lattenbodems

Zoals de naam al doet vermoeden zijn elektrische lattenbodems automatisch te verstellen. Er zit een motortje aan de lattenbodem gevestigd. Met één druk op de knop verstel jij het voeteneind en het hoofdeind. Deze kun je los van elkaar verstellen. Wil je even lekker een boekje lezen in bed? Dan doe je het hoofdeind omhoog. Het grote voordeel van een elektrisch verstelbare lattenbodem is dat je het geheel naar wens kunt verstellen. Zo kun je de meest optimale lighouding creëren. Je romp en schouders hebben doorgaans meer ondersteuning nodig dan je voeten en benen. Door een verstelbare bedbodem kun je die ondersteuning dus optimaliseren. Dus naast dat het de perfecte lattenbodem is om heerlijk en comfortabel vanuit je bed televisie te kijken en een boekje te lezen, is het ook ideaal om eventuele klachten te voorkomen.

Verstelbare lattenbodem

Naast de elektrisch verstelbare lattenbodems, biedt Slaaploods ook handverstelbare lattenbodems aan. Bij deze bedbodems kun je enkel het hoofdeind met de hand verstellen. Ze zijn ook wat goedkoper dan de elektrische variant. Lees jij veel in bed of kijk je vaak televisie? Dan is deze optie ideaal. Je zet zelf het hoofdeinde rechtop en zo krijg je een goede ondersteuning tijdens het lezen van je boekje. Het is ook een stuk comfortabeler dan wanneer je tegen de muur aan zou moeten zitten.

Poten voor een lattenbodem

Wil jij graag extra ondersteuning voor jouw lichaam? Dan is een potenset voor je lattenbodem een goede oplossing. De poten zitten aan de binnenkant, zodat deze niet zichtbaar zijn. Een extra potenset voor jouw lattenbodem heeft een aantal voordelen. Ten eerste zorgt het voor extra ondersteuning, maar door deze extra poten staat jouw bed altijd waterpas en wordt het kraken van het bed voorkomen.