Traagschuim toppers

Traagschuim toppers

Ben je op zoek naar een topper en is je oog gevallen op traagschuim topdekmatras? Dan zijn er twee vragen die je jezelf kan stellen:

  1. Is een nauwkeurige ondersteuning van je lichaam belangrijk?
  2. Slaap je vaak op je rug en/of zij?

Kan je twee keer antwoorden met ‘ja’? In dat geval is een traagschuim topper een perfecte keuze voor jou!

1 - 9 van 9 producten
 
1 - 9 van 9 producten

Traagschuim reageert op (lichaams-)warmte en vormt naar jouw lichaam, waardoor het perfecte ondersteuning biedt. Dit grote voordeel is vaak de reden dat mensen voor een topper van traagschuim kiezen. Als het warmer weer is vormt dit materiaal zich sneller naar je lichaam en met kouder weer kan dit wat langer duren. Heb je het snel warm in bed, dan is dit niet de juiste keuze voor je. Een traagschuim topper is dus een zeer temperatuurgevoelige topper.

Topdekmatras traagschuim

Een topper traagschuim is gemaakt van een polyurethaan schuim wat voornamelijk bestaat uit holle cellen. Het voordeel hiervan is dat er geen lucht wordt samengeperst wanneer het schuim in elkaar wordt gedrukt als je erop ligt. Wanneer je weer opstaat zal de traagschuim topper langzaam zijn originele vorm weer aannemen. Dit zorgt ervoor dat deze topper perfect de vorm van jouw lichaam kan aannemen, waardoor drukpunten worden verminderd. Zwaardere delen van het lichaam zoals de heupen en schouders kunnen verder wegzakken in het traagschuim, wat de lichaamshouding aanzienlijk bevorderd. Perfect bij rugklachten.

Echter moet wel in acht worden genomen dat een traagschuim topper niet geschikt is voor mensen die moeite hebben met opstaan of omdraaien. Door het feit dat je 1 á 2 centimeter wegzakt in dit schuim is het lastig om te gaan verliggen. Dit materiaal wordt dan ook afgeraden voor mensen die minder of slecht kunnen draaien in bed. Daarnaast is een traagschuim topper ook niet geschikt voor buikslapers. Wanneer je op je buik slaapt is een topmatras waar je in wegzakt nooit een goede keuze. Door de buiging van de wervelkolom in buikligging komen de tussenwervelschijven op druk te staan, waardoor de omliggende spieren hard moeten werken om dit op te vangen. Je wordt dan wakker met rugpijn en dit kan op lange termijn erger worden.

Nauwkeurige ondersteuning NASA traagschuim topper

Traagschuim heeft meerdere benamingen, waaronder bijvoorbeeld viscose of memory foam (omdat het een vorm als het ware kan onthouden en lang vasthoudt). Maar de meest opvallende naam is ongetwijfeld NASA. Ja, dan bedoelen we inderdaad NASA als in ruimtevaart! Een NASA traagschuim topper heeft zijn naam te danken aan het feit dat dit materiaal in de jaren 70 is ontworpen voor astronauten. Het dient als middel om de enorme druk tijdens een lancering over het hele lichaam te verdelen. Later is besloten om hier ook matrassen en toppers van te maken. Zo is het traagschuim topdekmatras geboren.

Topper van traagschuim: warmtegevoelig

Een voordeel van een traagschuim topper is dat het drukverlagend werkt: je gewicht wordt verspreid over de hele matras. Daarnaast past het zich aan aan de lichaamstemperatuur. Aangezien het materiaal temperatuurgevoelig is zal je naarmate je er langer op ligt steeds wat verder wegzakken. Een nadeel hiervan is dat het al gauw te warm kan worden. Hoe verder je wegzakt, hoe meer je wordt omringd door het schuim. Mensen die het ’s nachts snel warm hebben zullen dit als onprettig ervaren dus zij kunnen beter voor een ander schuim kiezen. Benieuwd naar de kwaliteiten van een traagschuim kern? Bekijk dan ons traagschuim aanbod!

Is een traagschuim matras geschikt voor mensen met reuma?

Een traagschuim topmatras is geschikt voor mensen met reuma. Wij raden dit matras ook zeker aan omdat het zorgt voor minder druk op de slaper. Daarnaast blijft de doorbloeding optimaal. Dit is essentieel voor mensen die last hebben van reuma. Voor reumapatiënten is het belangrijk om druk op pijnpunten te voorkomen. Daarnaast is ook de ventilatie en vochtafvoer van het matras belangrijk. Een vochtig bedklimaat heeft namelijk negatieve gevolgen. Bijvoorbeeld ons Ergo Sense Partner matras werkt ventilerend en overmatig vocht wordt geabsorbeerd en beter afgevoerd. 

Ben jij een reumapatiënt die op de buik slaapt? Dan raden wij het traagschuim matras af. Wil jij graag een geschikt alternatief? Wij helpen graag in de zoektocht naar het perfecte matras. Neem contact op voor deskundig advies.

Wat is het verschil tussen traagschuim en koudschuim?

Een groot verschil tussen traagschuim- en koudschuim matrassen is de productie. Koudschuim wordt geproduceerd in koude vormmalen. Bekend als ‘Cold cure moulding’. Het materiaal dat wordt gebruikt voor koudschuim matrassen is polyurethaan. Traagschuim wordt daarentegen gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Dit is wel degelijk verschillend. Het schuim reageert namelijk anders op lichaamswarmte en -gewicht. Traagschuim ventileert minder goed dan koudschuim.

Proefliggen

Alle traagschuim toppers liggen in onze winkel in Breda. Je bent van harte welkom om de toppers te komen uitproberen en testen. Voel van tevoren je eigen matras qua stevigheid, zodat we in onze winkel jouw matras zo goed mogelijk kunnen benaderen. Het maakt namelijk verschil waar de topper op ligt!

Onze slaapadviseurs voorzien je graag van de juiste informatie en adviezen, zodat jij de beste keuze maakt voor jouw lichaam. Uiteraard voorzien we je ook graag telefonisch of per mail van advies.