Polyether matrassen

Polyether matrassen

Polyether matrassen zijn ideaal voor als je een kleiner budget hebt, maar wel lekker wil slapen en een goed matras wil aanschaffen. Dit zijn namelijk vaak de goedkopere matrassen. Bij ons vind je verschillende soorten polyether matrassen, zodat je direct het matras uit kunt kiezen dat bij jou past. De kern van deze matrassen is opgebouwd uit synthetisch schuim materiaal, wat ook wel polyurethaanschuim genoemd wordt.

Alle matrassen bezorgen wij GRATIS bij je thuis!

1 - 4 van 4 producten
 
1 - 4 van 4 producten

De eigenschappen van polyether matrassen

Een erg groot voordeel van polyether matrassen, is dat ze relatief goedkoop zijn. Het schuim dat voor deze matrassen gebruikt wordt, wordt ook vaak gebruikt in andere meubels. Het is in principe een comfortabel schuim, maar het vermogen van dit matras om zich aan te passen aan de slaper is niet erg hoog. Dit matras is daarentegen wel geschikt voor vrijwel iedere bedbodem: lattenbodem, vast of verstelbaar, spiraal- of schotelbodem. Hierdoor dient een polyether matras perfect voor bijvoorbeeld op een logeerbed.

Ventilatie, comfort en hardheid

Er zijn verschillende eigenschappen die belangrijk zijn voor een goed matras. Op het gebied van ventilatie, geeft het polyether matras een redelijke score. Het matras heeft namelijk een redelijk gesloten celstructuur, maar er zijn ook polyether matrassen met een meer open celstructuur, wat zorgt voor een betere ventilatie. Dit geeft ook andere voordelen, zoals een beter ligcomfort. Dit compenseert wellicht voor het over het algemeen stugge ligcomfort dat gepaard gaat met een polyether matras. Ook hardheid van een matras is erg belangrijk. Uit verschillende testen is gebleken dat polyether matrassen sneller dan andere matrassen de neiging tot kuilvorming hebben, omdat het schuim wat sneller hardheid en volume verliest. Het verlies van volume heeft weer te maken met dichtheid. De dichtheid van polyether matrassen kan variëren van soepel tot stug.

Alles om lekker te slapen

Ben je benieuwd welk matras voor jou het beste is? Dan adviseren we je graag. Naast polyether matrassen, hebben we namelijk ook traagschuim, latex, pocketvering en koudschuim matrassen. Daarnaast vind je bij ons alles was wat je nodig hebt om lekker te slapen. Boxsprings, dekbedden, hoeslakens, kussens en hoofdkussens. Bestel direct online!