Matrassen - 90x200 cm

1 - 21 van 21 producten
 
1 - 21 van 21 producten

Een matras heeft veel invloed op de slaapkwaliteit. Toch is er niet één matras dat voor iedereen perfect is. Het ideale matras is voor iedereen anders. Een matras van 90 x 200 cm is de meest gekozen afmeting voor matrassen. Deze matrassen kunnen namelijk gebruikt worden voor zowel een eenpersoonsbed als een tweepersoonsbed. Dit maakt 90x200 cm een makkelijke afmeting. Op deze pagina vind je onze collectie 90 x 200 matrassen. Net als bij al onze matrassen heb je de keuze uit verschillende materiaaltypes en veringen, zoals bijvoorbeeld koudschuim en pocketvering.

Matras van 90 x 200 cm

Een voordeel van een 90 centimeter breed matras is dat deze makkelijker te draaien is dan een 180 centimeter breed matras. Ook is een matras van 90 centimeter de juiste maat voor een bed van 180 x 200. Twee matrassen van 90 x 200 cm passen er namelijk precies in. Het fijne is dat je twee verschillende type matrassen kunt kiezen. Bijvoorbeeld als jij en je partner voorkeur hebben voor verschillende matrassen. Misschien houdt je partner van een hard matras en jij van een medium matras. Met twee losse matrassen kies je gewoon het beste matras en de hardheid die bij jou past.

Type matras

Bij de aankoop van een matras heb je de keuze uit koudschuim of pocketvering. Wat je kiest is natuurlijk heel persoonlijk. Een koudschuim matras heeft het voordeel dat het volledig van schuim is. Er is namelijk geen staal in verwerkt. Het nadeel van een koudschuim-matras is dat deze maar één comfortzone heeft. Een pocketvering matras heeft daarentegen maar liefst 7 comfortzones. Op deze manier wordt je lichaam op elke plek goed ondersteund. Vooral voor zijslapers is dit aangenaam, zodat de heupen en schouders iets verder wegzakken in het matras. De keuze tussen koudschuim of pocketvering is afhankelijk van je slaaphouding, gewicht en persoonlijke wensen.

De afdeklaag

Wanneer je kiest voor pocketvering, zitten er afdeklagen boven- en onderop het matras. Je kiest voor traagschuim, koudschuim of latex. Je vraagt je misschien af: ‘wat is de beste optie?’. Ook dit is persoonlijk. Koudschuim veert bijvoorbeeld heel soepel mee met het lichaam. Hetzelfde geldt voor latex. Een traagschuim matras vormt daarentegen pas met je lichaam mee als het materiaal door jouw lichaamswarmte wordt verwarmd. Een nadeel hiervan is dat het snel warm aanvoelt. Het is maar net wat je fijn vindt!

Vrijblijvend langskomen in onze winkel

Vind je het lastig om een keuze te maken? Dat begrijpen we. Een matras uitkiezen is ook heel persoonlijk. Je bent van harte welkom in onze showroom om verschillende matrassen van 90 x 200 uit te proberen. Heb je het juiste matras al in de webshop gevonden? Bestel het matras dan gemakkelijk online.