Bepaal de juiste afmeting van je matrashoes

Als je een nieuwe matrashoes of tijk gaat bestellen is het van belang dat je de juiste afmeting kiest. Hierbij is vooral de kernhoogte van je matras van belang. Bekijk onze instructievideo of lees verder. Onder de video leggen we stap voor stap uit hoe je dat het beste kan doen.

Het juist opmeten van je matras voor een nieuwe matrashoes

Onze drie soorten hoezen (Basic, Deluxe en Bamboo) zijn allemaal verkrijgbaar in diverse afmetingen.
Als je een nieuwe hoes voor je matras wilt bestellen, moet je natuurlijk wel de juiste afmeting en (hoek)hoogte nemen. We raden aan om ALTIJD van tevoren je matras op te meten, zodat je de juiste maat besteld. Dit doe je als volgt:

1. Haal je huidige matrashoes of tijk van je matras.

2. Meet de breedte, lengte en kernhoogte van je matras op. Zie afbeelding:

opmeten matrashoes

3. Tel vervolgens bij de kernhoogte van je matras twee centimeter op. Dit is de juiste maat matrashoes die je moet hebben voor jouw matras.

4. Voorbeeld:

Breedte matras: 90 centimeter.
Lengte matras: 200 centimeter.
Kernhoogte matras: 18 centimeter.
Conclusie: 18 + 2 centimeter = 20 centimeter. Je hebt een hoes nodig met een hoogte van 20 centimeter.
De juiste hoes voor dit matras is 90 x 200 x 20 centimeter.

Bestel je nieuwe matrashoes hier.

Hoes voor je topper

Ook voor toppers hebben we losse, afritsbare topperhoezen. Deze zijn ook voorzien van een rits aan drie zijden, zodat deze eenvoudig is aan te brengen om de kern van je topper. Ook deze hoezen zijn te wassen op 40 graden. Al onze topperhoezen hebben een hoogte van 8 centimeter, waardoor hier een kern van 4-6 centimeter in past. Heb je een ander maatvoering topper? Laat het ons weten en dan maken we jouw topperhoes op maat.


Hulp nodig? Wij helpen je graag telefonisch: 076 - 889 04 36 of per e-mail: info@slaaploods.nl.

Wij helpen je graag!

Meer blog artikelen

Samen comfortabel slapen in een tweepersoonsbed

Samen comfortabel slapen in een tweepersoonsbed

We spreken er niet graag over, maar het zal je verbazen hoeveel stellen moeite hebben samen comfortabel te slapen in een tweepersoonsbed. Hoewel het allemaal heel romantisch en fijn klinkt, kan samen slapen voor veel mensen zelfs een regelrechte anticlimax worden. Wat de redenen hiervan zijn en wat je eraan kunt doen om samen lekker comfortabel te slapen vertellen we je in dit blog.

Lees meer
Wat zijn de slaapkamertrends van 2021?

Wat zijn de slaapkamertrends van 2021?

Ben je van plan om binnenkort je slaapkamer (opnieuw) in te richten en heb je interesse om je hierin te laten inspireren? Ontdek dan deze slaapkamertrends van 2021! Je zult merken dat er volop mogelijkheden zijn om de plek waar je graag bent, tot rust komt en ontspant op een stijlvolle manier in te richten. Voor iedere combinatie van smaak en wensen zijn er volop keuzemogelijkheden!

Lees meer