Bepaal de juiste afmeting van je matrashoes

Als je een nieuwe matrashoes of tijk gaat bestellen is het van belang dat je de juiste afmeting kiest. Hierbij is vooral de kernhoogte van je matras van belang. Bekijk onze instructievideo of lees verder. Onder de video leggen we stap voor stap uit hoe je dat het beste kan doen.

Het juist opmeten van je matras voor een nieuwe matrashoes

Onze drie soorten hoezen (Basic, Deluxe en Bamboo) zijn allemaal verkrijgbaar in diverse afmetingen.
Als je een nieuwe hoes voor je matras wilt bestellen, moet je natuurlijk wel de juiste afmeting en (hoek)hoogte nemen. We raden aan om ALTIJD van tevoren je matras op te meten, zodat je de juiste maat besteld. Dit doe je als volgt:

1. Haal je huidige matrashoes of tijk van je matras.

2. Meet de breedte, lengte en kernhoogte van je matras op. Zie afbeelding:

opmeten matrashoes

3. Tel vervolgens bij de kernhoogte van je matras twee centimeter op. Dit is de juiste maat matrashoes die je moet hebben voor jouw matras.

4. Voorbeeld:

Breedte matras: 90 centimeter.
Lengte matras: 200 centimeter.
Kernhoogte matras: 18 centimeter.
Conclusie: 18 + 2 centimeter = 20 centimeter. Je hebt een hoes nodig met een hoogte van 20 centimeter.
De juiste hoes voor dit matras is 90 x 200 x 20 centimeter.

Bestel je nieuwe matrashoes hier.

Hoes voor je topper

Ook voor toppers hebben we losse, afritsbare topperhoezen. Deze zijn ook voorzien van een rits aan drie zijden, zodat deze eenvoudig is aan te brengen om de kern van je topper. Ook deze hoezen zijn te wassen op 40 graden. Al onze topperhoezen hebben een hoogte van 8 centimeter, waardoor hier een kern van 4-6 centimeter in past. Heb je een ander maatvoering topper? Laat het ons weten en dan maken we jouw topperhoes op maat.


Hulp nodig? Wij helpen je graag telefonisch: 076 - 889 04 36 of per e-mail: info@slaaploods.nl.

Wij helpen je graag!

Meer blog artikelen

Tips voor het vervangen van de bekleding van je boxspring

Tips voor het vervangen van de bekleding van je boxspring

Voorzie je bed of boxspring snel van een nieuwe kleur met onze hoezen. Hoe? Lees dan snel dit blog met meer informatie over deze producten.

Lees meer
Wat is de beste slaaphouding?

Wat is de beste slaaphouding?

Iedereen is anders en daarom heeft iedereen een andere slaaphouding. Misschien denk je er niet zo over na als je naar bed gaat, maar de ene slaaphouding is wel degelijk beter dan de andere. Maar wat is de beste slaaphouding? En hoe kun je jouw slaaphouding veranderen of verbeteren? Zegt je slaaphouding ook iets over jou, of over je relatie? Wij van Slaaploods.nl vertellen je er graag meer over!

Lees meer