Tips voor het vervangen van de bekleding van je boxspring

Je boxspring is niet alleen een meubelstuk in je slaapkamer; het is de basis van je slaapcomfort en een bepalend element voor de uitstraling van de ruimte. Na verloop van tijd kunnen tekenen van slijtage zichtbaar worden op je boxspring. Maar vrees niet, het vervangen van de bekleding van je boxspring biedt niet alleen een kans om je slaapruimte een frisse en levendige uitstraling te geven, maar het kan ook een praktische zet zijn om de levensduur van je bed te verlengen. In dit artikel delen we waardevolle inzichten en verschillende tips om het proces van het vervangen van je boxspring bekleding soepel te laten verlopen.


Waarom de bekleding van je boxspring vervangen?

De bekleding van je boxspring vervangen gaat verder dan alleen een opfrisbeurt. Als jij jaren op dezelfde boxspring ligt, is slijtage of een verminderde kwaliteit vaak een logisch gevolg. Het vernieuwen van de bekleding is niet alleen een manier om de oorspronkelijke uitstraling  van je boxspring te herstellen, maar ook om verdere schade te voorkomen. Door een nieuwe laag bekleding toe te voegen, bescherm je de onderliggende materialen en behoud je het comfort waar je zo aan gewend bent.
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de bekleding kapot is gegaan na bijvoorbeeld een verhuizing of dat je bekleding van kunstleer is gaan ‘bladderen’. Ook huisdieren zijn van invloed op het materiaal als zij hieraan krabben of bijten.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je enthousiast begint met het verwijderen van de oude laag, is het van belang om goed voorbereid te zijn. Zorg ervoor dat je over de benodigde gereedschappen en materialen beschikt voordat je aan deze taak begint. Daarnaast is het ook belangrijk voordat je begint even de tijd te nemen om de boxspring grondig te inspecteren. Hierdoor kun je eventuele beschadigingen of problemen aanpakken voordat je begint met de bekleding van je boxspring te vervangen. Want als het frame bijvoorbeeld ook kapot is, heb je een compleet nieuwe box nodig.

Kies de juiste bekleding

Een cruciale beslissing bij het vervangen van de bekleding van je boxspring is de keuze van de nieuwe bekledingsstof. Overweeg hierbij niet alleen de uitstraling, maar ook de praktische kant. Neem voordat je je hoezen definitief besteld staaltjes, zodat je de juiste keuze maakt qua kleur: https://www.slaaploods.nl/staaltjes-hoezen.

Welke hoes voor welk product?

Binnen ons assortiment bieden wij gestoffeerde/gekleurde hoezen voor matrassen, boxen, hoofdborden en voetenborden. Let goed op dat je het juiste product kiest voor jouw product!

Een boxspring hoes is geschikt voor de boxspring en niet voor de boxspring + matras. De boxspring hoes is een hoes die langs je box hangt. Deze hoes heeft een gestikte bies aan de onderrand, zodat dit strak afgewerkt is. De hoogte bepaal je zelf, vaak laat men deze hangen tot aan de poten onder het bed.
De boxspring hoes heeft weinig tot geen rek vermogen, waardoor deze hoes niet geschikt is voor een elektrische of verstelbare box. Heb je een elektrische boxspring en wil je toch gebruik maken van onze hoezen? Neem dan contact op met ons voor de mogelijkheden. Er komt voor jezelf wel het nodige doe-het-zelf-werk bij kijken.

Een matrashoes gebruik je voor je matras en dit type hoes gaat volledig rondom je huidige matras, dus zowel de zijkanten als de onder- en bovenkant. Deze hoes is dus niet geschikt voor je onderste box! De gekleurde matrashoes kan je aanbrengen over de huidige hoes heen of je haalt deze eerst eraf. Let op: dit geeft een verschil in dikte, meet van tevoren goed op!

Uiteraard gebruik je de hoofdbord- en voetenbord hoezen voor de desbetreffende producten. Deze hoezen zijn altijd rechthoekig afgewerkt, dus je hoofd- of voetenbord kan geen bijzondere vorm hebben. Deze hoezen zijn volledig rondom gestoffeerd en trek je over je hoofdbord of voetenbord heen. Eventuele bevestigingsbeugels van je hoofdbord aan je boxspring haal je eerst eraf, dan de hoes aanbrengen en dan de beugels terugschroeven door de hoes heen.

Liever zelf aan de slag met een losse stof? Ook dan ben jij bij Slaaploods.nl aan het juiste adres. Bestel onze losse stof hier.

De voordelen en belangrijke informatie op een rij

Het vervangen van de bekleding van je boxspring biedt een scala aan voordelen, variërend van verbeterd comfort en een langere levensduur tot een nieuwe uitstraling. Het vervangen van de bekleding is een praktische en creatieve manier om je slaapkamer nieuw leven in te blazen en te genieten van een hernieuwde slaapervaring. Daarnaast is het ook relatief goedkoop en binnen het aanbod van Slaaploods.nl zijn alle afmetingen verkrijgbaar. Voordat je de bekleding van jouw boxspring gaat vervangen, is het belangrijk om alles goed op te meten. In de hoezen zit namelijk geen rek en bij afwijkende groottes bestaat de kans dat jouw nieuwe hoes niet goed aansluit.

Let op!
Wij willen je nog een keer meegeven dat onze hoezen niet geschikt zijn voor elektrische boxsprings. Wil jij toch jouw elektrische boxspring een nieuwe look & feel meegeven? Neem dan contact met ons op. Mogelijk kunnen we iets voor je betekenen!

Benieuwd naar het volledige assortiment of ben je nieuwsgierig naar de overige voordelen? Kom naar onze winkel en laat je adviseren door onze experts.

Meer blog artikelen

Boxsprings en huisstofmijt. Gaat dat samen?

Boxsprings en huisstofmijt. Gaat dat samen?

Men denkt vaak dat boxsprings en huisstofmijt allergieën niet samen gaan. Maar niets is minder waar! Wij leggen uit hoe jij met jouw allergie toch op een boxspring kan slapen.

Lees meer
Wat is de beste slaaphouding?

Wat is de beste slaaphouding?

Iedereen is anders en daarom heeft iedereen een andere slaaphouding. Misschien denk je er niet zo over na als je naar bed gaat, maar de ene slaaphouding is wel degelijk beter dan de andere. Maar wat is de beste slaaphouding? En hoe kun je jouw slaaphouding veranderen of verbeteren? Zegt je slaaphouding ook iets over jou, of over je relatie? Wij van Slaaploods.nl vertellen je er graag meer over!

Lees meer