De beste tips om lekker te slapen tijdens warm weer

1. Verkoel je slaapkamer

Je moet er allereerst natuurlijk voor zorgen dat je slaapkamer lekker koel is. De ideale temperatuur om in te slapen is 16 graden, maar op erg warme dagen kan de temperatuur in je slaapkamer natuurlijk veel hoger liggen. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je kamer een stuk koeler wordt, zonder airco:

  • Schaf een ventilator aan. Deze behoeft geen moeilijke aansluitingen; je kunt gewoon de stekker in het stopcontact steken. Echter verplaatst deze enkel de lucht. Het is dus slim om de ventilator voor een koelere ruimte te zetten, waardoor de koele lucht de warme ruimte in geblazen wordt. Je kunt ook flessen met bevroren water voor je ventilator zetten, zodat deze de koele lucht van de flessen verspreidt door de hele kamer.
  • Houd altijd een raampje open; ook als je denkt dat dit er enkel voor zorgt dat er hierdoor alleen maar meer warme lucht naar binnen komt. Het zorgt voor meer zuurstof in de kamer en een verschil in luchtdruk, waardoor de warme lucht de kamer snel zal verlaten als het gevuld wordt door een koel briesje van buitenaf. Je kunt er wel voor kiezen om overdag alles gesloten te houden, en als het ‘s avonds koeler is pas de ramen open te zetten. Zo kan het lekker doorwaaien!

2. Zorg voor een koel lichaam

Naast dat je er natuurlijk voor kunt zorgen dat je slaapkamer koeler is, kun je er ook op verschillende manieren voor zorgen dat je lichaam koeler is:

  • Verkoel je nek. Dit heeft namelijk een goede werking op de rest van je lichaam. Dit kun je doen door bijvoorbeeld koelelementen in een theedoek te wikkelen en deze in je nek te leggen. Dit geldt overigens ook voor je voeten!
  • Leg je kussensloop en/of je lakens in een speciale zak in de vriezer! Heerlijk verkoelend als je in bed stapt.
  • Ga lekker lauw douchen, vlak voor je in bed gaat. Douche echter ook weer niet te koud, anders gaat je lichaam hard werken om het weer warm te krijgen, en dat is natuurlijk net niet de bedoeling.

Ook bij Omroep Brabant hebben wij diverse tips gegeven:

3. Slaap niet op je traagschuim topper

Heb je een traagschuim topper op je matras liggen? Kies voor de warme nachten er dan voor om deze topper van je matras af te halen! Traagschuim reageert namelijk erg goed op warmte, waardoor een traagschuim topper warmer zal aanvoelen.

Overige tips om lekker te slapen

Er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen om lekker te kunnen slapen als het daar eigenlijk veel te warm voor is. Trek bijvoorbeeld niet teveel kleding aan; slaap het liefst zelfs naakt! Slaap vervolgens niet helemaal in elkaar gedoken, maar slaap met je armen en benen zo wijd mogelijk, zodat je ledematen elkaar niet warm houden. Een andere, erg goede tip is het aanschaffen van een goed ventilerend matras en/of een zomerdekbed. Een zomerdekbed is vrijwel altijd gemaakt van een natuurproduct zoals dons of katoen. Dit is erg luchtdoorlatend. Slaap niet onder een synthetisch dekbed, dit zorgt er namelijk voor dat de warmte bij je lichaam blijft en niet kan ontsnappen. Natuurlijk kun je ook slapen onder enkel een laken.

Heb je zelf iets toegepast? Laat het ons weten!

Meer blog artikelen

Boxsprings en huisstofmijt. Gaat dat samen?

Boxsprings en huisstofmijt. Gaat dat samen?

Men denkt vaak dat boxsprings en huisstofmijt allergieën niet samen gaan. Maar niets is minder waar! Wij leggen uit hoe jij met jouw allergie toch op een boxspring kan slapen.

Lees meer
Tips voor het vervangen van de bekleding van je boxspring

Tips voor het vervangen van de bekleding van je boxspring

Voorzie je bed of boxspring snel van een nieuwe kleur met onze hoezen. Hoe? Lees dan snel dit blog met meer informatie over deze producten.

Lees meer