Het beste bed voor een klassieke slaapkamer

Er zijn uiteenlopende stijlen die toegepast kunnen worden op slaapkamers: natuurlijk, stoer, minimalistisch, romantisch, Boheems, industrieel, landelijk, modern, robuust, Scandinavisch, noem maar op. Ondanks deze ruime keuze in stijlen zien we dat er nog steeds veel mensen kiezen voor een klassieke slaapkamer. Een sfeer die een tikje sprookjesachtig is met middeleeuwse accenten in de inrichting – sommigen zijn er helemaal dol op. In deze stijl kan je veel kanten op qua meubels en decoraties. Maar wat voor bed past in een klassieke slaapkamer?

Klassieke boxspring

Onze eerste keuze is deze klassieke boxspring:

Klassieke boxspring Madame

Een romantische variant met een groot gestoffeerd hoofdbord in een kleur die overeenkomt met de rest van de inrichting van de klassieke slaapkamer. Een boxspring is een bed wat bekend staat om zijn luxe uitstraling en zijn oneindige slaapcomfort. Door de grootte en hoogte van het bed is het een echte statement piece in de slaapkamer. In een klassieke stijl komt dat goed van pas: ouderwetse slaapkamers waren ook altijd voorzien van extreem grote bedden met veel detail.

Een gecapitonneerde klassieke boxspring

Of je nou kiest voor een slaapkamer met een romantisch klassieke sfeer met veel warme, donkere kleuren, rijk kersenhout en een overschot aan detail in de ruimte of een meer moderne klassieke stijl met lichte kleuren, crème tinten en veel natuurlijke lichtinval – een gecapitonneerde boxspring past er buitengewoon goed bij. Een gecapitonneerde boxspring wil zeggen dat het hoofdbord (en mogelijk ook het voetenbord) voorzien is van een aantal knopen die in de stof gedrukt zitten. Dit geeft gelijk een klassieke sfeer aan het bed.

Het aantal rijen met knopen verschilt per hoofdbord: sommigen bevatten slechts één rij en zijn daardoor redelijk minimalistisch, terwijl andere varianten helemaal bedekt zijn door knoopjes. Wanneer je een klassieke sfeer wilt creëren kan je nooit genoeg knopen hebben. Een breed, hoog en volledig gecapitonneerd exemplaar komt dan ook het beste tot zijn recht in deze omgeving. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze boxspring? Dit is onze elektrische boxspring Princess Plus:

Gecapitonneerde boxspring Princess

Meer blog artikelen

Boxsprings en huisstofmijt. Gaat dat samen?

Boxsprings en huisstofmijt. Gaat dat samen?

Men denkt vaak dat boxsprings en huisstofmijt allergieën niet samen gaan. Maar niets is minder waar! Wij leggen uit hoe jij met jouw allergie toch op een boxspring kan slapen.

Lees meer
Tips voor het vervangen van de bekleding van je boxspring

Tips voor het vervangen van de bekleding van je boxspring

Voorzie je bed of boxspring snel van een nieuwe kleur met onze hoezen. Hoe? Lees dan snel dit blog met meer informatie over deze producten.

Lees meer